torstai 26. marraskuuta 2009

Hehkutusta ja kompastelua

Noniin. Aloitetaan kertomalla, että Kida on kasvanut melkoista vauhtia, ilman, että edes itse meinaa tajuta. Johan se kohta Aatun kokoinen pallero, ja vauhtia alkaa neidissä olla varsin ruhtinaallisesti. Tallilla on käyty kovasti, ja yksinoloa esimerkiksi autossa opeteltiin, kun pidin Minnalle "ratsastustuntia", ja siksi ajaksi pääsi pikku neiti takapenkille siankorvan kanssa. Kun menin ratsastuksen jälkeen hakemaan pentua, ei Kida odotellutkaan enää takapenkillä, vaan oli lykännyt korvan jalkatilaan ja kömpinyt itse kuskin paikalle. :-)

Tänään neiti meni vähän mukkelis makkelis, kun tuli liian hauskaa Taran ja naapurin Maxin kanssa leikkiessä. Jalkaanhan siinä kompuroidessa sattui, ja itkien tultiin mamman jalkoihin lohtua hakemaan. Siinähän tovi jalkaa hoidettiin ja sylissä istuttiin, ennen kuin takaisin maahan päästin. Vähän ontui, mutta nyt pitkien unien jälkeen ei linkkauksesta ole enää tietoakaan. Rauhallisemmin pitää ottaa, kun on vielä niin kovin pieni...

Vapu sitten yllätti iloisesti itsensä tänään. Kentällä pulleasta suomipollesta paljastui melkoinen koulutähtönen. Oli tänään harvinaisen pehmeä ja hyväntuulinen. Alkukäyntien jähmeyden ja takaosakäännösten jälkeen otti tamma erittäin hyvin tukea kuolaimesta ja suu alkoi vaahdota jo ennen ensimmäisiä raveja. Talliomistaja tuli ratsastamaan samaan aikaan kentälle, ja kehui kovasti hevosen työskentelyä sekä ratsastustani. Ai että lämmittikin mieltä! Olen kehuja kovasti kaipaillutkin ylentämään itsetuntoani.
Käynnissä ympyröitä ja pohkeenvöistöjä, ravissa ympyröitä, kahdeksikkoja ja temponvaihteluita, lopulta laukannostoja ympyrällä ja vastalaukatkin.

Tara on jatkanut normieloa, lenkkeilty ja palloteltu on paljon. Vieläkään ei karvat ole alkaneet kasvaa (odotan sitä kuin kuuta nousevaa) vaikka järkikin jo sanoo, että aikaahan se vie. Matokuurin koiruli sai ja silmätulehdus parantui. Tänään illalla luoksemme tulee viikonlopuksi kylään ystäväni shelttinarttunsa Mintun kanssa. Ageilemaan olisi tarkoitus mennä huomenna illalla (jos sain sen vuokrattua, täytyy katsoa onko vastausta kuulunut!) ja varmasti kaikenlaista puistoilua ja lenkkeilyä on luvassa.

Siitä myöhemmin lisää!

Ja kuvia yritän saada laitettua lähiaikoina :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.