maanantai 30. marraskuuta 2009

Loppuviikko täynnä hauskuutta!

Lara saapui Joensuusta luoksemme seuranaan Minttu sheltti, mikä tarkoitti, että tekemistä riitti viimeviikkona niin Taralle kuin Kidallekin. Minttu osoittautui mitä mukavimmaksi leikkikaveriksi pikku Kidalle, sillä paimenet löysivät varsin nopeasti yhteisen sävelen leikeissään. Tara käyttäytyi myös hyvin asiallisesti shetlantilaisen kanssa. Viime kerralla kaksikon tavatessa Tara kohteli Minttua aikamoisella diktaattorin vallalla, mutta nyt tuttua koiraa ei viitsitty komentaa, vaan tytöt tulivat oikein hienosti toimeen keskenään.

Tytöt tykkäsivät juosta keskenään pelloilla, ja koirapuistossakin kävimme pyörähtämässä, vaikka meno olikin varsin jäistä. Tara sai perskärpäsekseen itseensä ihastuneen whippet-uroksen, mutta muuten suurtakaan toimintaa ei saatu aikaiseksi, sillä tyttöjä leikkiminen ei kiinnostanut laisinkaan. Tulipahan kuitenkin käytyä. Sen sijaan agilityradalla vauhtia irtosi koirista senkin edestä!

Vuokrasimme agilityradan tunniksi perjantai-iltana. Mukaan lähti Taran, Kidan ja Mintun lisäksi ystäväni bordercollie Maisa, joka pääsi tutustumaan putkiin ja muihin ei-hypättäviin esteisiin. Ennen tätä suurta urheiluepisodia olimme käyneet Minnan ja Laran kanssa RAXissa syömässä, ja toteuttaneet suuren kuningassuunnitelman, jonka ohjaamina varastimme koirille tarjottavat palkintonamit ravintolan nakkikulhosta. Olipahan nauruntäyteinen keikka, olimme paljastaa itsemme hihityksellämme. :-) Nakit kuitenkin maistuivat, jo niiden pelkkä haju sai koirat suorastaan lentämään radallla!

Tara oli hyvin innokas, sillä varsin pitkä aika oli viime kerrasta ehtinyt vierähtää. Putket sujuivat erittäin hienosti, samoin pussi. Rengas hypättiin vanhana tekijänä. Uutuutta olivat pujottelukepit ja keinu, joista jälkimmäinen oli erittäin pelottava ja tähän tutustuimmekin hyvin hitaasti, kädestä pitäen. Minulle riitti, että koira uskalsi tulla siitä, ja enempää emme ensimmäisellä kerralla esteeseen kiinnittyneet. Pujottelut Tara oppi yllättävän nopeasti. Huomaa, että koira rakastaa lajia, niin suurella intohimolla se kuuntelee ohjeita ja tekee parhaansa!

Kidakin pääsi kokeilemaan pikkujuttuja, ettei tarvinnut vain katsella isompien tekemisiä. Pujottelu namin perässä onnistui mukavasti, ja pienen tutustumisen jälkeen Kida meni jopa putkesta, kun sitä houkutteli putken toisessa päässä. Tosin juuri ennen lähtöä pentu jotenkin eksyi pitkään putkeen, jonka läpi se sitten sipsutti hieman hämmentyneenä. ;-) Myös Minttu ja Maisa olivat viihtyneet hallilla, ja Niinan kanssa ajattelimmekin vuokrata sitä useammin!

Nyt olemme vietelleet rauhaisaa arkieloa, joka jatkuukin aina viikonloppuun.Perjantaina on luvassa metsäilyä Maisan kanssa, lauantaina illalla lähdemme koko porukka käymään Pornaisissa ja sunnuntaina suuntaamme Taran ja Minnan kanssa Hollolaan mätsäreihin! Kida ja Aatu jäävät hoitoon äidilleni, ja hän palauttaa eläimet meille iltasella. :-)

Myös Vapun kanssa tuli tehtyä! Eppu kävi pitämässä valmennusta la aamupäivällä. Niin hyvin Vapu ei mennyt kuin edelliskerralla vääntäessämme kentällä ilman opetusta, vaan oli hieman jähmeämpi. Silti tuli oikein hyviäkin pätkiä, ja olin oikein tyytyväinen tamman työpanokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.