tiistai 15. joulukuuta 2009

PAKKASTA

Perskele, nyt ne kauan kaivatut pakkaset saapuivat ja romahduksella! Tietenkin juuri silloin, kun alkaisin olla taas ratsastuskunnossa. Onneksi loma tulee! Kävimme Vapun kanssa maanantaina pirtsakalla maastolenkillä, kylmyydestä piittaamatta. Heitin hevoselle loimen päälle, puin kaulaliinan eteeni ja sitten lähdimme talviseen iltaan. Oli hyvin rattoisaa, eikä pieni palelu haitannut, sillä hevonen oli pirteä ja meillä oli oikein hauskaa. Nyt tuli valitettavasti Vapulle taas parin päivän vapaa, koska huomennakaan minulla ei ole mahdollisuutta tallille mennä myöhäisen koulun takia. Torstaina väännämme kuitenkin koulua, jos sää sallii, ennen Kidan rokotusaikaa.

Kävimme Taran kanssa lenkillä bordercollie Maisan kanssa talvisessa metsässä. Tytöt juoksivat kovasti, ja ainakin Tara oli mukavan raukea lenkin jälkeen. Teki hyvää. :-) Ulkona noutoleikit ovat jääneet nyt vähän vähemmälle kylmän takia, vaikka joka päivä on hetken saanut likka leikkiä rajummin talvikylmistä huolimatta. Kidakin on viihtynyt ulkona, eikä kylmä ole puraissut, kun heti on lähdetty sisälle kun aika on venähtänyt "liian pitkäksi".

Kidaa äsken harjoitin nakinpalasilla, ja ihan mukavastihan tuo toimi. Tyttö taitaa nyt seisotuksen, istumisen, paikallaan olon ja vapaa-käskyn, vierelle istumisen ja antaa tassua. Maahanmenoa ollaan nyt alettu kokeilemaan, ja pienillä avuilla tuokin luonnistui, ensi kerralla varmasti taas varmemmin. :-) Kida kulkee hihnassa nätisti ja hallitusti, eikä lainkaan venkoile, vaikka suurimmaksi osaksi kulkeekin vapaana. Ei tuosta ainakaan kriminaalipentua toivottavasti kehity! Rokotukseen pienen vien torstaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.