tiistai 12. tammikuuta 2010

Hankilaukkaa

Lähdimme tänään Minnan, Taran ja Kidan kanssa yhdessä tallille. Sitä ennen minulla oli yksi oppitunti koulussa, ja Minna lähti käymään pankissa, joten koirakaksikko odotti autossa. Menomatkalla pienelle tuli viimemetreillä paha olo, ja pienet oksennukset se alustalle pullautti. Minna nämä siivosi tunnilla ollessani, ja pankissa käytyään käytti neitejä ulkona ennen saapumistani. Kidaa tuli katsomaan muutamat kaverini, ja alkuun tyttö haukahteli pelokkaana jaloissani, lopetti kyllä kun kielsin. Tutustui hyvin varovasti, ja hetken päästä uskalsi olla jo vähän reippaampi. Ihmismassat selvästi pelottivat, kun koululta tuli tunkua: toisin kuin Taraa. Se mokoma oli irti, ja ratkiriemukkaana ystäväni tervehdittyään pinkaisi muiden sekaan rakastamaan. Onneksi tuli takaisin karjaistuani alfamaisesti :'D

Tallilla Kidaa ei ujostuttanut edes vieraat tallikoirat. Se tykkää hipsiä vapaana hevosenhajuja nuuskimassa. Osasi hienosti olla pois jaloista käskettäessä, eikä pahuuksiaan tehnyt. Menimme pellolle juoksentelemaan lumihankeen. Vapu nautiskeli tästä kovasti, ja saipa kunnon treenin, sillä syvässä hangessa kinttuja piti totisesti kohotella! Taraa selvästi lievästi ärsytti lumi, kun tuppaa paakkuuntumaan hänen ihaniin, kasvaviin karvoihinsa. Kida sen sijaan oli uskollinen mammalleen: pikku mäyrä rymysi hangen läpi hevosen perässä, kunnes väsähti ja jäi oleskelemaan Taran ja Minnan läheisyyteen. Kun Minna meni selkään, neiti ei enää edes jaksanut yrittää pysyä mukana, vaan keskittyi maistelemaan hankea.

Kidan ensimmäiset mätsärit on sitten päätetty! 23. päivä suuntaamme Asikkalaan katsomaan, miten tuo reagoi koirien ja ihmisten keskellä. Suuria paineita ei oteta, hyvää harjoitusta. Vierellä kulkeminen kotioloissa sujuu mukavasti, joten toivotaan, että samoin sielläpäin. Myös Tara lähtee kokeilemaan, pärjäisikö paremmin kuin viimeksi karvattomana.

PS. Löysin aivan mahtavat metsämaastot tuosta kotinurkalta! Miten en ollut tajunnut niitä. Siellä metsän keskellä neitikaksikko pinkoi innoissaan, varsinkin Tara oli kovinkin riemuinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.