perjantai 26. maaliskuuta 2010

Petsiemiitti ja pyörään tutustumista

Viime keskiviikkona, eli pari päivää sitten, suuntasimme Minnan ja Kidan kanssa autolla Hollolaan, jossa pidettiin petsien Lahti-yhteisön treenimiitti. Tara parka joutui taas jäämään kotiin, mutta onneksi juoksut eivät kestä ikuisesti!
Tapaus oli oikein mukava ja sai vähän totutella vieraiden koirien keskellä olemista. Bella nimiseen pomeranien neitiin Kida rakastui palavasti: se olisi niin mielellään leikkinyt pienen karvapallon kanssa, vaikka toinen vaan räksytti ja käski menemään pois. Brasilianterrierien Aidan ja Dinan kanssa Kida sai pientä leikkiä aikaiseksi, mutta labradorinnoutaja Rinja ja valkoinenpaimenkoira Jetta olivat neidin mielestä aivan kamalan pelottavia. Kuitenkaan jaloissa pikkuneiti ei kokoajan nyhjännyt, vaan uskalsi lähteä vähän omille teilleen, mutta palasi huudettaessa.

Tokoilu oli vähän ponnetonta, kun oli höiriötä, tai itseasiassa seuraaminen oli ruminta. Paikkamakuu oli hyvä, kerran nousi seisomaan itse, mutta painui takaisin maahan kun annoin käskyn kauempaa. Vierelletulot, pysähdykset ja käännökset olivat suht mallikkaita, olin tyytyväinen penskan työskentelyyn. : )

Lähtiessä Kida vielä yllätti loikkaamalla itse ilman pyyntöjä takakonttiin! Äimänkäkeni tuijotettiin sekunnin murto-osa penskaa, joka tyytyväisenä istuskeli takakontissa. Sitten mieletön kehuryöppy, ja kotonas kokeiltiin vielä, hyppääkö itse uudestaan. Kyllähän se meni!

No tänäääään. Tai itseasiassa äsken. Pikku tihkusateen kunniaksi kaivoin pyörän varastosta ja opettelimme pikkuisen pyörän vierellä kulkemista. Kida on ammattilainen! Poljin ensin asvaltilla niin, että neidit olivat vapaina, jotta Kida sai tutustua pyörään. Sitten koirat hihnaan ja ajeltiin vähän. Kida meni kuin vanha tekijä, aivan oikein, hihnakin sopivan kireänä. Pari kertaa meinasi tulla pyörän eteen, mutta terävä komennus palautti takaisin ruotuun. Ohitimme ihmisenkin ilman onnettomuuksia! Taraa ei juttu paljoa kiinnostanut, hyvä etten kiskomaan joutunut, mutta Kida jolkotti oikein riemuissaan pienen harjoituksemme ajan. Sitten veimme pyörän takaisin varastoon ja loppulenkki suoritettiin normaalisti kävellen, että tytöt saivat kulkea vapaana.

Huomenna luvassa koirapuistoilua ja Vapun valmennus : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.