torstai 11. maaliskuuta 2010

Tallipäivä

Aloittakaamme tämän päivän blogipostaus karmaisevalla huudolla:
TARALLA ALKOI JUOKSUT!!! Eihän siinä mitään, normaalia narttukoiran elämää, mutta ajoitus oli ankarin ikinä. Sunnuntainahan olisi ollut tiedossa agilityn alkeiskurssin koe... no. Sinnehän ei ole mitään asiaa, kun neiti tiputtelee verta minkä kerkiää.
Onneksi tiedossa on toinenkin seura, johon ei ole pääsykoetta. Pitää laittaa mailia, pääsisikö sinne. Phiih.

No. Seuraavaan asiaan, joka liittyy Kidaan. Kidalla oli varsinainen "tallikoiran tasokoe", jonka pikkuneiti läpäisi kirkkain pistein. Lähdin nimittäin pikku maastolenkille koirat seuranani. Asiallisesti talutin niin koirat kuin hevosen autotiellä, mutta metsässä päästin koirapahaiset irti ja kapusin selkään. Vapu on koirien kanss maastoiluun tottunut, eikä hetkahda vilistävistä karvapalloista. Tarakin on vanha konkari, mutta Kidalle tilanne oli aivan uusi. Sitä tosin ei ulkoåpuolinen varmasti olisi uskonut.
Kidaa ei jännittänyt yhtään. Sillä oli kivaa! Kapealla metsäpolulla se humputti Taran kanssa Vapun edellä, ja jos neiti jäi nuuskimaan maata, vain kevyt kehoitus eteenpäin liikkumisesta riitti ja matka jatkui, eikä jalkoihin jääty. Ravissa pikkuneiti hölkötti iloisesti hevosen kanssa samaa tahtia, sopivan välimatkan päässä tien toisella puolella. Sama laukkapätkän kohdalla: penska viiletti kuin vinttikoira ja ilmeestä näki, ettei ollut riemulla rajaa!
Pari kertaa energiapäissään intoutui Taraa puremaan, eikä meinannut päästää tätä liikkeelle leikkihimoissaan. Komensin pennun kuitenkin jättämään oranssin neidin rauhaan, ja tottelihan tuo.

Lenkki ei ollut pitkä, pituudeltaan ehkä 20min, mutta olipahan vähän väsähtänyt pikkupentu autossa kotimatkalla.
Ja kun lähdimme lenkillä tulemaan kotiin päin, viereisen ratsastuskoulun hevosia talutettiin käyntimaastoon aloittelijoiden kanssa. Kohteliaina jäimme kauas taakse odottamaan, että maastolaiset pääsevät menemään ensiksi, eikä kumpikaan koirista edes yrittänyt pinkoa tutkimaan vieraita hevosia. Mun ihanat, fiksut tyttöset!

Vapulla olisi energiaa ollut pidemmällekin lenkillä, mutta se korjaantuu huomenna. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.