maanantai 19. huhtikuuta 2010

Mätsäripäivä part 2

Tara ja eiliset PUN4 palkinnot

Kidan tämän päivän saalis


Mätsäreihin lähdettiin vielä uudestaan sunnuntaina 18.4, kylmästä viimasta huolimatta. Järjestäjänä Amerikancockerspanielit RY. Kun saavuimme paikalle, osallistujia oli vain pari lisäksi, mutta onneksi juuri ennen ilmoittautumisajan loppumista tuli rysä lisää kilpailijoita. Melko pieniksi kisat jäivät kuitenkin, viima karkoitti monet tulijat. Mutta mukavaa oli silti!

Kida siirtyi heti ensimmäisenä pentukehään, jossa sai vastaansa hellyyttävän chihu-penskan. Tuomari kommentoi kaksikkoa hyvin tasaväkiseksi. Molemmat saivat hyvää palautetta koiristaan ja kehuttiin oikein hyvin koulutetuiksi molempia. Chihu vei punaisen nauhan söpöyspisteillä, näin tuomari ilmaisi, sillä Kida käyttäytyi koskettelunkin hyvin! Se näytti hampaat, antoi tunnustella ja niiasi hyvin vähän takasia ja takamusta kosketellessa. Parin kerran päästä niiaus voi jäädä kokonaan pois. Mainio pentu!
Sinisten kehässä oli kolme pentua, ja Kida voitti kaksikon käyttäytymällä erittäin edukseen ja asiallisesti. Tuloksena siis SIN1! BIS-kehään meni punaisen ja sinisen kehän voittajapennut, ja valittiin näistä pentujan BIS1 ja BIS2. Palkinnot olivat muuten samat, mutta ruusukkeen väri eri. Hyvin asiallinen, vanhempi tanskandoggipentu vei BIS1 tittelin, mutta eipä tuo haitannut! Poseerasimme vielä yhdessä kuvaajalle. Palkinnoksi ruusukkeen ja sylkykupin lisäksi monta säkillistä murkinaa.

Tara ei pärjännyt yhtä hyvin kuin eilen, mutta sijoittui siitä huolimatta! Parikseen se sai komean sinisen tanskandoggin, joka nappasi punaisen nauhan. Mietin hieman, miten kummassa Tara sai huonomman kuin hihnassa hieman riehunut, suuri koira, mutta taisi syy paljastua sinisten kehässä: yhtä berniä lukuunottamatta olivat kaikki noutajia. Tara käyttäytyi yhtä itsevarmasti kuin aina, mutta leikkimielisyyttä ei ollut mukana kuten eilen. Siitä huolimatta Tara kiskaisi tuloksen SIN2 - voittajaksi ylsi erittäin komea ja iloinen, keltainen labradoriuros Rede. Palkinnoksi irtosi nahkahihna ja murkinaa.

Näyttäytymisien päätteeksi pääsi kakara vielä juoksemaan Maisan kanssa, joka oli ollut tokotreeneissä samalla alueella. Hieman neidit juoksentelivatkin, ja varsinkin Kidaa kummastutti raviradalla hiittailevat lämminveriset: nuo kun juoksiessaan pitävät varsinaista pauketta kavioillaan. Hyvä vaan nähdä kaikkea outoa, jotta tottuisi.

Mätsäreistä siirryimme kaupan kautta kotiin, ja sitten tulikin puhelinsoitto: nyt siirrettäisiin hevonen! Ei muuta kuin autoon ja lastaamaan. Traileri oli pienoinen järkytys tammalle, tuo kun ei kovin usein moisella matkustele. Liinalla hieman avustettiin Vapua. Se asteli rampille, mutta sisään traileriin meneminen oli haastavampi ja pelottavampi tehtävä. Hetken kuikuiltuaan sisään astui suomentamma lopulta kyytiin, ja matka uuteen talliin saattoi alkaa. Matkan hevonen oli erittäin rauhallisesti, joskin ulos se tuli turhankin kiireesti: vapaudenkaipuu iski heti, kun puomi sen takaa aukesi.

Hetkisen Vapu sai tarhailla ja tutustua uuteen tarhakaveriinsa, mutta ulkona tamma lähinnä hermoili uutta tilaa ja hirnui perään. Vieraasta hevosesta se ei piitannut. Talliin tamma asteli varmasti ja karsinassa se alkoi tutustua naapureihinsa, pärski jo tyytyväisempänä sekä alkoi maistella heiniä, jotka sen eteen tuotiin. Varmistin osaako Vapu käyttää vesiautomaattia, ja kun näytin laitteen toiminnan keksi tamma käyttää sitä mainiona leikkikaluna. Hyvin tuntui neiti ympäristöön rauhoittuvan, rauhassa se jäi heiniensä kimppuun. Huomenna luvassa ensimmäinen liikutuskerta uusissa tiloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.