lauantai 17. huhtikuuta 2010

Mätsäripäivä
Kuvien © Heidi. Minna seisotti Kidaa kisojen päätteeksi kameralle, minä olin tuolloin Taran kanssa kehässä. : )

Tänään Launeen M&M:n parkkipaikalla järjestettiin Päijät-Hämeen Ajokoirayhdistys ry:n toimesta mätsärit. Möllitokoakin olisi ollut tarjolla, mutta ajattelin, ettei Kida siellä vielä pärjää, joten jätin väliin. Myöhemmin sain kuulla, että koe oli ollut todella helppo ja arvostelu löyhää, joten pikkuneiti olisi voinut loistaa siellä. Mutta ensi kertaan.

Ilmoitin sekä Taran että Kidan koitokseen. Kidan kanssa pääsin esiintymään ensiksi. Tavalliseen tapaan pikkuneiti seisoi ja ravasi erittäin mallikelpoisesti, ei mitään virheitä, mutta tuomarin arastelu nitisti mahdollisuudet punaisesta nauhasta. Onneksi tuomari oli erittäin mukava ja antoi kaikenlaisia vinkkejä pennun esittämiseen. Sininen nauha saatiin, eikä sinisten jatkossakaan päästy palkinnoille. Kuitenkin jaksan aina miettiä tuon pennun kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta. Se ei lainkaan stressaa kisapaikalla, torkkuu odotusaikana ja suhtautuu ympärillä viliseviin koiriin ja ihmisiin, kuin näitä ei olisi olemassakaan. Erään nuoren sheltin kanssa penska innostui vähän häntää heiluttelemaan ja kiipeilemään lumikinokselle. Tulos tosiaan SIN ei sij.

Tara sai parikseen ensimmäistä kertaa mätsäreissä olleen jonkin sortin staffin, jonka kuulin olevan 1½-vuotias. Erittäin hyvin käyttäytyi koira ensikertalaiseksi! Tara oli kuitenkin aivan liekeissä: se seisoi kuin patsas, antoi tuomarin mukisematta katsoa hampaat ja tunnustella ja juoksi todella hienosti vieressä. Tara tuntui omistavan koko kehän sipsuttaessaan ego paisuneena kehää ympäri. Tuloksena punainen nauha ja tuomarin sanat: "Pari kulki erittäin hienosti ensikertalaiseksi, mutta harvoin tulee tällaista koiraa, joka esiintyy näin rohkeasti ja itsevarmasti." Nakin voimalla Taran luontainen rohkeus selvästi paisuu uudenlaisiin mittoihin.
Punaisten kehässä mittelö oli melkoisen tasaväkinen! Tuomari otti neljän sijasta 5 jatkoon, kun ei osannut päättää. Tara oli näistä yksi. Juoksuttamisen ja seisottamisen jälkeen sai Tara ansioksi neljännen sijan. Ruusukkeiden sijaan jaettiin koirille ruusukkeiden väriset vetolelut, joten riemuissamme sitä kiskoen hypimme vihreän tötsän viereen paikallemme. Palkinto oli varsin luksustavaraa: todella kätevä sinimusta laukku, flexi, panta (joka kylläkin aivan liian iso), ilmaisnäytteitä, koirankakkapussisetti + kotelo, purutikkuja ja muuta sellaista. Tulos PUN4

Aurinko paistoi, mutta tuuli oli kyllä melkoinen, ja lämmintä ei meinannut olla paitsi seinän vieressä. Tuttujakin tapasimme! Oli kyllä mukava reissu, jonka jälkeen syötyämme suuntasimme vielä Nastolaan pakkaamaan Vapun tavaroita huomista muuttoa varten.

Huomenna luvassa Jokimaan mätsärit ja sitten kauan odotettu päivä: MUUTTO!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.