keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Naksutintreeniä, kengittömyyttä ja kovaa juoksemista

Aloitetaanpa tämä koko päivitys ratkiriemukkaalla videolla, jonka MovieMakerilla väsäsin kolmesta neidistäni. Alunperin tein koko roskan Minnalle koulutyöksi (olin ihan liian avulias, sillä videoiden näperrys on erittäin mukavaa!), mutta sitä ei sitten tarvittukaan, niin tein tällaiseksi hupivideoksi tyttöjen kustannuksella. Nauttikaa:Aloitetaan päivitys Vapulla. Kovin suurta informaatiota ei nimittäin ole, sillä neiti on ollut kengättä jo yli viikon, eikä olla tehty oikeastaan mitään. Kerran käyty maastossa, kerran kentällä ja kerran ajamassa. Eilen katsottiin tallikaverin kanssa kaviota ja yhteistuumin todettiin, että alkaa olla kavio niin kulunut, että kengän laittamisella on nyt kiire! Koska kaverin hevoselta puuttui etusesta myös mono, käytiin vähän kävelemässä, jonka jälkeen laitoin hätäistä viestiä kengittäjälle. Jollain ihmeellä kenkääjä sai kiireelliseen aikatauluunsa sopivan raon, että tulee laittamaan Vapulle kesämopot kavioiden alle huomenna! Mahtava juttu!

Sitten Kida. Heti ensiksi sanottakoon, että neiti on vielä vähän kasvanut: korkeutta löytyy 48,5cm. Olen kovasti harjaillut neitiä, ja tänään tuo jopa tarjosi mahaa kupsutettavaksi, eli ilmeisesti on keksinyt homman ihanuuden. Olemme treenailleet nyt paljon naksuttimen kanssa, ja tulos näkyy selvästi. Varsinkin seuraaminen on hyvää, kuten käännökset ja pysähdykset. Naksautan aina hyvillä pätkillä ja lopuksi paljon kiitosta ja palkkaa. Vähän on harjoiteltu myös paikkamakuuta muiden koirien kanssa: välillä paikka-käsky unohtuu jos toinen koira lähtee liikenteeseen, mutta esimerkiksi tänään lenkillä makuutettiin Kidaa ja Maisaa valokuvaa varten, eikä pentu parina kertana noussut oitis, vaikka Maisa kyllästyikin hommaan.
Tänään tosiaan Kidan ja Taran kanssa kulutimme 2h aamulenkillä Maisan ja Niinan kanssa. Kida ei kuitenkaan ollut kovinkaan leikkisä, mieluummin se kiusasi Taraa ja puri keppejä. Syynkin keksin: eilen treenien päätteeksi paikalle pelmahti lähellä asuva setä belgianpaimankoiranuorikkonsa, Alman, kanssa. Kida joutui juoksemaan nartun perässä kaikella teholla pysyäkseen pitkäkinttuisen neidin perässä, ja nuo leikkivätkin todella pitkän tovin aivotyön päätteeksi. Kun saavuimme kotiin, oli pentu kuolemanväsynyt juoksemisesta (olimme myös käyneet koirapuistossa leikkimässä aiemmin päivällä) ja ilmeisesti väsymystä riitti vielä aamulle asti. :'D

Taran vuoro! Tärppänän kanssa vähän tokoilin ja tein temppuja. Se ei kulke sääressä kiinni, mutta pitää katsekontaksia kaikissa tekemisissä erittäin mainiosti. Näyttelykäyttäytymistä ollaan myös treenattu, mutta joka kerta Tara muistuttaa kyllä osaavansa homman, ja ravaa sekä poseeraa seisoen aina erittäin kauniisti. Temppuja tykkään neidille opettaa, koska käytöksestä ja ilmeestä huomaa, että Tarakin pitää siitä puuhasta. Jalkojen pujottelu kävellessä on jo laatutavaraa, välillä iskee kuumeneminen ja vähän haukkua eksyy mukaan. Eilen tuo myös hyppäsi vihdoin käsistä tehdyn "renkaan" lävitse. Lisäksi neiti sai kovasti kehuja ulkonäöstään Niinalta tänään, kun niin hienosti tuo aina jaksaa oranssin värinsä kanssa poseerata kameralle maastossa. Mutta Tara onkin kaunein tollerityttö!

Vähän kuvamateriaalia eilisestä treenistä ja tämän päivän lenkkeilystä:


1 kommentti:

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.