torstai 8. huhtikuuta 2010

Tallipäivä on kärrypäivä

Iloiset koiralaiset!

Miten ihana kevätilma tänään olikaan! Sen kunniaksi pirautin tallikaverilleni ja kysyin, onko kärryt kunnossa, jos voisi lähteä hevosen kanssa vähän ajelulle. Olivathan ne ajovalmiina, joten tuumasta toimeen. Minna lähti mukaan, joten nappasin koiratytötkin messiin: yksin en niiden kanssa kärryillä lähde kovinkaan mielelläni, kun on vähän turhan paljon hihnoja, katseltavaa ja hallittavaa. Ratsailla on paljon helpompi.
Eipä muuta kuin Minna kyytiin koulun pihasta ja koirat takakontissa tallille.


Näyttää kuin Vapu olisi keskellä työmaata :-) Traktorit siivousvermeineen taka-alalla.

Uljas, karvaa tiuhasti pudotteleva tamma haettiin tarhasta. Kenkähän neidiltä yhä puuttuu, mutta onneksi se ei haitannut kävelyä lainkaan. Tosi siististi on kenkä kyllä irronnut, kavio näyttää kuin olisi ollut ilman kenkää aina.
Vapu ei ole vuoteen nähnytkään kärryjä, mutta muisti välineet selvästi. Nätisti se oli valjastuksen ajan, ja osasipa pihassa kääntyä hienosti ympäri perässä roikkuvasta jättilaatikosta huolimatta. Alkumatkan koirat kulkivat hihnassa, kun menimme asutusten ohitse, mutta myöhemmin ne päästettiin vapaaksi. Että minulla on hyväkäytöksisiä eläimiä! Kida osasi kulkea hienosti niin vapaana kuin hihnassa: ei ollut tiellä, osasi pysyä hevosen reitiltä poissa ja ravasi joutuisasti. Välillä se hassusti juoksi Vapun rinnalla ja tuijotti hevosen kasvoja kuin yrittäen haastaa juoksukisaan.. Vapu ei onneksi koirista piittaa. Tara on tässä hommassa jo varma konkari ja seurasi joutuisasti perässä.

Vapu on kyllä mitä mainioin kärryttelypolle, siinä missä ratsunakin. Hevosella ei ole ravitaustaa, ja kun ostin sen, ei minulla ollut hajuakaan tamman ajokokemuksista. N. 2v jälkeen, kun olin ostanut Vapun, laitoin kärryt ensimmäistä kertaa sen perään. Ongelmia ei ollut, joten päättelen jonkun antaneen mahtavan kärryopetuksen tammalle. Vapu on todella nöyrä ja kuuliainen, eikä säpsy mörköjä. Vähän epäilimme hevosta, kun parissa kohtaa vesi oli tehnyt valtavan isot lätäköt menoreitillemme, mutta eipä Vapu niistä piitannut. Vilkaisi vettä ja marssi reippaasti ylitse - kotimatkalla ei ravikaan hidastunut moisten lätäköiden takia!

Mahtava reissu, kivan mielen ja liikuntaa sai niin hevonen kuin koiratkin. Vapulle reissu ei ollut rankka, oikein mieluisa (ja sen huomasi ravista kun sai kulkea reippaastikin..) ja kaksi tyytyväistä koiraa makaa tällä hetkellä hyvinkin väsyneinä täällä makkarissa. Mainiota kerrassaan!

Karvaa lähtee PALJON.


Uljas ajohevoseniJa vielä kuvat koiruuksista, jotka jolkottivat tosi kiltisti koko matkan:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.