tiistai 6. huhtikuuta 2010

Vaihteeksi päivitystä, tällä kertaa tallilta

Mulla on ihme himo purkaa kirjoitushimoja tähän blogiin. Mutta pikäs siinä! Pysyypähän aktiivisena.

Tänään lähdimme tallille tyttöjen kanssa. Vapulta puuttuu yhä takakenkä, ja ajattelin että käymme ensin pikku maastolenkin ja sitten menisin vielä kentälle vääntämään lopuksi. Koiratkin pääsisivät vähän lenkille. Tallielämä alkoi perusteellisella harjauksella, sillä Vapusta sai kirjaimellisesti kuoria karvaa pois. Sitä vain tuli, tuli, tuli ja tuli! Kasat olivat melkoiset kun vihdoinkin lopetin, ja lisää olisi tullut vielä reilusti.
No, kamat kasaan ja kävelylle. Naapurin eräs "koiranrakastaja" on pitänyt hirveää haloota jos koirat ovat vapaana ratsastuslenkeillä - käyttäytyivät kuinka hyvin tahansa - niin "julkisella" ajotiellä talutin hevosen, koirien juostessa vapaana. Metsänreunassa nousin itse satulaan. Tytöt kulkivat oikein kauniisti: Vapuhan ei yleensäkään koirista piittaa, ja Kida osasi hienosti Taran kanssa kulkea tamman edellä jäämättä jalkoihin norkoamaan. Ravissa ja laukassa ensin rähjäsin Kidalle, kun tuo loikkasi heti retuuttamaan Tara-paran korvia, eikä oranssi neiti sanonut vastaan mitään. Aikani räyhättyä kokeiltiin uudestaan, ja aivan uudenlainen ääni oli kellossa. Kida suorastaan juoksi kilpaa Vapun kanssa, joka kaartoi kaulaansa ja laukkasi silkasta riemusta todella kevyesti ja melkoisen.. nopeasti. Koirat jäivät taka-alalle, mutta hauskaa niillä näytti olevan. Ratsastelimme sitten pellon kautta takaisin, niin ei tarvinnut taluttelemaan ruveta.

Vapun kanssa kentällä työskentelin lähinnä käynnissä. Taivuttelin sitä, vähän väistöjä teimme ja pyrin ratsastamaan niin, että hevonen kulkisi suorassa ja mahdollisimman tarmokkaasti, Vapu kun tuppaa olemaan aika laiska kävelijä. Hienosti meni! Loppuun sai laukata ihan vapaasti niin, että olin vain kevyessä istunnassa, ja sitten vapaat ravit molempiin suuntiin. Hyväntuulinen hevonen oli, kun kävimme vielä kävelemässä tienpätkän koirien seuraamina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.