torstai 20. toukokuuta 2010

Extempore mätsäritLähdimme koirapuistoon kolmelta iltapäivällä huumaavassa aurinkoisessa kelissä, ja puolisentoista tuntia siellä jumitimme. Vähän tuo leikkiä yritti tiibetinspanielin ja sekarotuisen kanssa, ja kuuma tuli! Onneksi vettä oli varattu paljon mukaan. Mittari näytti joillain kohdin varjossa 27 astetta ja auringossa jopa 32!

Jokimaalla järjestettiin mätsärit Päijät-Hämeen eläinsuojeli RY:n toimesta, ja ilmoittautuminen alkoi klo 17. Päätimme sitten, että perhana, mennään mukaan kun on näin kiva sää! Tultiin paikalle ja ilmotin molemmat mukaan. Kaikki kehät tuomaroi Anne Väisänen. Pelkäsin, että johan me viellä keskiyöllä istutaan paikanpäällä, mutta olikin reipastahtinen tuomari ja siniset eivät kehään kokoontuneet ollenkaan, joten aika kului joutuisasti!

Pennut olivat ensimmäisenä, Kidalla oli parinaan pikkuriikkinen chihu. Neiti seisoi kuin vanha tekijä ja ravasi erittäin kauniisti, käytös oli kaikenkaikkiaan moitteetonta. Antoi tuomarin katsoa hampaat, eikä aristanut kosketteluissa, joten saimme punaisen nauhan! Ensimmäinen punainen. Kauaa ei mennyt, kun punaiset sitten kokoontuivat yhteen. Pennut seisotettiin ja otettiin ympäri, tuomari puntaroi vaihtoehtoja tarkasti ja kävi katselemassa lähempää. Lopulta sitten kävi niin, että muut oli jo joko pyydetty poistumaan tai sijoitettu, ja Kida pönötti odottamassa, että kuulutettiin luokan voittajaksi australianpaimenkoira Kida! Hienosti PUN1!

Kidan kaveri belggari-Alma oli myös paikalla, osallistui junnuihin, ja selvisi hienosti luokkansa voittajaksi!

Kävin sitten Taran kanssa pyörähtämässä isoissa aikuisissa, heti toisina olimme. Tara käyttäytyi tapansa mukaan mallikelpoisesti seisoi kuin tatti, ravasi kivasti ja antoi tuomarin hiplata niin paljon kuin jaksoi. Tuomari oli kuitenkin selvästi paimenpainotteinen, joten parina ollut holsku sai punaisen nauhan. Eipä silti haitannut, Tara tietää kyllä olevansa kaikkein paras ;) Siniset eivät näissä mätsäreissä enää kokoontuneet, joten palkinnoksi Tara sai muutaman herkkutikun, jotka se söi nurmikolla oikein tyytyväisenä.

Sitten BIS-kehä! Kida sinne meni oikein hyvänoloisena, ja kuten pentukehässä, se käyttäytyi nytkin moitteetta. Seisoi rohkeasti ja kärsivällisesti, pari kertaa istui maaten, mutta todella pitkän seisotuksen päätteeksi. Alkoi kuuman ilman vaikutus näkyä. Ravaamisia ei enää suoritettu, tuomari kävi kaikkia koiria katselemassa, ja luotteli sitten sijoittuneet neljännestä ylöspäin. Alma sijoittui mahtavasti BIS2 tittelille, ja kaikkien hämmennykseksi Kida BIS1! Mahtava, hieno tyttö! Käyttäytyi kyllä niin edukseen ja rauhallisesti, että voitto oli todellakin ansaittu!


Kida PUN BIS 1
Tara SIN ei sij.

Kida sai palkinnoksi kaksi punaista ruusuketta, ison pokaalin, SEY:n paidan ja pipon, SEY:n kirjan (sata vuotta eläinsuojelua), laukun, ihme jutun jonka käyttötarkoitusta en tiedä, kupin, ruokaa, herkkuja, pehmolelun, vetolelun, pari postikorttia ja lehden.

Olipa hyvä, että käytiin kääntymässä. Vielä olisi luvassa iltalenkki, jonka jälkeen uni varmasti maittaa. Huomenna lähdemme koirien ja Minnan, sekä Helsingistä saapuvan toverimme kanssa, Joensuuhun tapaamaan niin ihmis-kuin koiraystäviä mökkeilyn merkeissä!

1 kommentti:

  1. Siis teillähän on oikein menestys "putki päällä" Oikein paljon Onnea Babi äiskältä ja kasvattajalta!!!! PS: tulkaahan käymään kesällä täällä meilläkin päin

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.