keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Kouluvalmennusta, tokomaratonia ja agiliitoa

Netti on ollut sökönä pari päivää ja blogini on pahasti myöhässä! Jopa pari päivää.. Mutta asia korjaantuu näin kertarykäisyllä!
______________________________

Maanantaina olin niin tuhannen tulimaisen kipeä, että Minna sai lähinnä hoitaa koirien lenkittämisen. Mutta koska minulla oli kouluvalmennus ryhmässä opetushevosella, en kehdannut perua sitä, kun niin monta kertaa olen ollut poissa. Lääkkeiden vaikutuksen alla menin sitten suoristamaan kouluväännön! Pitäisi kai mennä kipeänä toistekin.

Ratsukseni sain sh-r. Norkulla Akun, ja tuskailinkin ekana, että tappelu on tulossa. Kovin kova menijä kyseinen poika on. Onneksi ruuna oli lämmitelty edellisellä tunnilla, joten kapusin selkään ja ei kun aloittamaan.
Tunnin tehtävät oli simppeleitä - ja jumprahuitti, hevonenhan kulki! Muoto oli kiva ja ryysännytkään ei yhtään. Takasen väistätystä pienillä volteilla, vähäsen askellajivaihteluita, laukkaa ja loppuun pari avoa käynnissä ja ravissa. Volteilla jätkää ei kiinnostanut yhtäääääään mikään takasen väistätys, ja lähinnä tuo jumitti paikoillaan, mutta tuli sieltä pari onnistumista.

En pyörtynyt ja hyvä mieli jäi.
______________________________

Tiistaina oli iltasella toko Kidan kanssa, jonka veti poikkeuksellisesti Johanna Siljander. Olipahan..... menevä kerta. Tehtävät olivat varsin kivoja, kylläkin.

Aloitettiin ihan reippaasti maahanmeno-ja paikkaharjoituksilla. Kiva, koska Kida aina yrittää fuskata maahanmenossa, eikä ole niin nopea kuin haluaisin sen olevan. Paikallaan oli kyllä nätisti, kävelin koiran ympärillä, astuinpa ylikin, eikä siinä sen kummempaa.
Sitten luoksetulo. Kida päätti osoittaa tuittupäisyyttä ja pinkoi Alma-belggarin luokse tuon luoksetulossa, kun kakara ajatteli että naapuri aikoo leikkiä hänen kanssaan. Hain otuksen pois ja pistin hihnaan sitten. Luoksetulon otin hihna roikkuen koiran perässä, eikä vauhti ollut kovaa (kääntyi katsomaan mikä peeeeeelottava naru perässä tulee), mutta kivasti tuli sivulle ja iloinen oli. Sai kehujakin!

No sitten seuruuta, mikä meni kivasti. Ihan suoralla linjalla ensin hihnassa ja sitten irti, eikä valittamista ollut. Otettiin seuruut myös limittäin, ja kumman hyvin meni, vaikkei aiemmin tuollaista oltu tehty!
No sitten oli tehtävä, joka ei kyllä ihan toiminut. Koirien tuli olla irti, kaikki ottivat tilaa ja sitten piti vain kävellä merkkejä antamatta ja odottaa, että koira hakisi itse kontaktia ja palkata. Meni ihan jees, kunnes eräs uros keksi lähteä juoksemaan pitkin kenttää. Se otti silmätikukseen shelttinartun, joka kiljuen lähti karkuun ja juoksuun innostui myös toinen uros, joka ei tule toimeen ensimmäiseksi lähteneen kanssa...... Mietin että ei helvetti, Kida kiinni, ja olinkin saamassa, kun pennun päässä napsahti. "Nuo leikkii, minäkin haluan!" ja sinne se sinkaisi juoksuun. Ei kyllä tajunnut yhtään meininkiä, juoksi vain leikkimielellä, enkä saanut huudettua sitä kun ääntä ei lähtenyt flunssan takia. Juostuaan kierroksen se palasi takaisin luokseni hyvin syyllisen oloisena.

No ystävyyden nimissä otettiin loppuun vielä pujottelua, perusasentoa ja maahanmenoa, ja sitten olikin treenit aika lopettaa. Kida pääsi vetämään vielä spurtit Alman kanssa, ennenkuin iskettiin koirat autoihin.
______________________________

No sitten, agi oli äsken Taran kanssa! Kuuma oli, mutta se ei neitikoiraa estänyt olevasta kovinkin tarmokas. Lämmiteltiin ihan neljällä esteellä, ennenkuin alkoi harjoitus.


Vähän valssiharjoitusta. Kivasti meni, Tarakin oppinut pysähtymään kontakteille ottaakseen namin alustalta, odottaa kun vapautan ja kiireesti seuraavalla esteelle. A:lle meni turhan jyrkästi, ennakoi ja oikoi omia aikojaan, ja piti pari kertaa ottaa uudestaan niin meni paremmin ja vähän isommalla kaarrolla. Valsseissa pysyin jopa pystyssä, vaikka luulin meneväni solmuun tuhat ja kaksi kertaa.

Pari kertaa putkella ohjasin huonosti kun väsähdin auringossa, mutta pienen epäröinnin jälkeen neiti pinkaisi putkeen tuulispäänä.

Seuraavana sitten vielä kepit mukaan!Tosi kivasti Tara kyllä oppinut kepit! Ottaen huomioon että olemme harjoitelleet niitä kunnolla vain muutaman kerran. Vauhti on vielä hidas, mutta hakee oikeasta välistä ja idea on keksitty. Tiukat kaarrokset olivat tässä radassa mukava lisä, muuten meno olisi ollut aika paljon helpompaa. Kun koirat sujahti putkeen, sai kunnolla pinkoa ottamaan vastaan, koska kohta se koira on tulossa jo. Tämä meni kyllä mahtavasti, otti kunnon kaarteen A:llekin eikä vaan ryysännyt suoraan, otti kontaktit ja viimeiset hypyt tein eteen-käskyllä. Viskasin ensimmäisen jälkeen lelun, jotta koira juoksi oikein nopeasti seuraavankin ylitse. Hieno Tara!

Vettä kului ja kuuma tuli, kävin nappaamassa Kidan mukaan ja käytiin järvessä vähän vilvoittelemassa. Mölliagiin kannustettiin ilmottautumaan, voisi kai sitä mennä kokeilemaan :'D

Huomenna näyttelyt! Iiks.

2 kommenttia:

  1. Vinkki! Lataa netistä AgilityBlues demoversio, sillä on helppoo tehä radat 8)
    Siis jos et jaksa ite aina piirtää

    VastaaPoista
  2. Uuh! Kiitän nimellisestä vihjeestä.

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.