maanantai 24. toukokuuta 2010

Pirpanasta tulee nainen!
Kaikki kuvat © Laura Pitkänen

Noniin, viikonloput vietetty Joensuun tienoolla, väsynyttä sakkia palasikin Etelä-Suomeen. Perjantaina Kida stressasi kovasti uutta paikkaa, koiria, ihmisiä ja meteliä, mutta lauantai ja sunnuntai sujuivat oikein mallikkaasti. Uimassa lilluivat koirat ja keppiä heiteltiin. Mietittiin, että paikalla ollut Armas-brassi oli kovin kiinnostunut australialaisen peräpäästä - josko juoksut olisivat lähellä. No, sunnuntaina äidille päästyäni äitini tuumasi, että aika vahvasti pikkuneiti lemahtaa. Maanantaina kotiin palattuamme oli neiti hieman kyyryilevä, ja kun tuo nousi peiton päältä päiväunien jälkeen niin paljastui syy. Veritippoja! Juoksut siis alkoivat tosiaankin.

Äsken iltalenkillä päätin vähän treenata Kidan kanssa tokoa, nyt kun huominen viimeinen tokotreeni jää väliin. Taran kanssa otin myös muutaman käskyn ja tempun, jottei ihan ulkopuoliseksi jäänyt.

Perusasento on keksitty kunnolla. Eipä tuo enää sivuun istu, paitsi alkutöhinöissä voi jäädä vähän väärään kohtaan, mutta korjaa nopeasti.
Seuraaminen on kyllä tosi kivaa katsottavaa! Kontakti on hyvää ja hakee seuraamista ihan ilman käskyjäkin treeneissä. Toimii niin hihnassa kuin vapaana, molempia harjoiteltu kovin, tänään kuitenkin vapaana. Laskeutuu perusasentoon pysähtyessä yleensä aina, kerran jäi seisomaan, hieman liian tiiviisti tapitti namia silmieni sijaan. Pitäisi alkaa treenaamaan kääntymisiä, en ole paljoa pitkää pätkää ottanut, jotta nuoren koiran vire ja innostus säilyy, ja jotta varmuutta tulisi vieläkin lisää.
Maahanmenoa on treenattu tosi kovasti, ja tulosta on näkynyt. Laskeutuu nopeasti maahan-käskystä alas ja jää odottamaan vapautusta ilman hiippailuja.
Liikkeestä maahanmeno oli alkuun ruosteista. Meinasi käydä istumaan. Lopulta toistojen jälkeen tajusi mitä haetaan ja meni nopeasti maahan, jääden paikoilleen vaikka oma matkani jatkui tasaisessa vauhdissa eteenpäin. Otin pari onnistunutta kertaa, jotta sai sitten jäädä hautumaan.
Liikkeestä seisomaan jääminen on myös painunut mieleen hyvin! Alkuun otin varmuudeksi namin avustuksella, mutta lopulta käsky riitti seisauttamaan penskan aloilleen. Ensin yritti hiippailla, mutta uudestaan kun otettiin odotti hienosti paikallaan seisten, kun palasin vapauttamaan ja palkkaamaan.

Käytiin myös koirien kanssa päivällä pyörälenkillä. Jumpahuti tuon pienen liikettä! Tara laukkaa pyörän vierellä, mutta Kida sen sijaan pysyy vauhdissa ihan ravaten. Ajelimme uimarannalle, jossa Tara sai uida oikein kunnolla muutaman kerran kepin perässä, myäs Kida otti muutaman uintikierroksen oman noudettavansa perässä. Ohittelimme niin koirat, rullaluistelijat, pyöräilijät kuin lenkkeilijät ongelmitta pyörän kanssa, kunhan ikää ja kuntoa karttuu niin voidaan alkaa tehdä ihan pitkiäkin lenkkejä Kida mukana!

___________________________________________

Minun piti mennä Vapua liikuttamaan tänään, mutta olin niin väsynyt 700 km:n ajamisen jälkeen, että jäin suosiolla kotiin lepäämään. Viimeiset 100km äidiltä kotiin ajelin lähinnä silmät kiinni... Menin torkkumisien jälkeen ratsastustunnille, joka sattui olemaan toiseksi viimeinen. Tai saa nähdä, jos viimeinen tunti kulutetaan maastossa, en paikalle mene. Maastotunti seitsemän ratsukon litaniassa lähinnä käynnissä ei paljoa kiinnosta, kun itse voi Vaåpulla mennä mielin määrin.

Jälleen kerran Jetti oli ratsunani, eikä tunnissa ollut valittamista! Hieman laiskalla päällä oli ruuna, mutta kiva muuten. Tehtiin väistöharjoituksia, niihin yhdistettiin myös laukannostot, ja muutenkin tunnin teemana oli suustaan herkkä hevonen, joka ei hötkyile alta tai paina kädelle. Hyvin onnistui meillä ainakin tämä, Jetti kun on helposti hyvinkin menevä hevonen, ja nyt se toimi joka askellajissa miellyttävän rauhallisessa vauhdissa. Väistöissä meinasi hieman hermo mennä, kun laukannostot innostivat, mutta pienellä muistutuksella pysäyttämisen muodossa ruuna malttoi mieltään.

Vähän takapään väistätystä oli myös ja taivuttelua sekä asettelua ravissa. Mukavaa oli.

2 kommenttia:

  1. Tehän olette tehneet paljon! Pakko oli tännekin tulla kyyläämään. Meillä on liikkeestä maahanmeno ihan ulalla miten toimia siinä, enkä keksi itsekään oikein keinoja, mutta pitää katsella miten sen kanssa etenisi..Kiva oli lueskella näitä, pitäisi ehkä jopa seuratakin ;)
    Terv. Mindi petsiestä ;)

    VastaaPoista
  2. Oi vitsit! Kiitosta kovasti :) Itse olenkin teidän menoa seurannut kaappiseuraajana, ja aion jatkaa samaan malliin ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.