tiistai 18. toukokuuta 2010

Sunnuntain agilitytuokio ja maanantainen hikitreeni

Vuokrasimme Korkeavireeltä hallia agilityyn viime sunnuntaina ja lastasimme Minnan kanssa Taran ja Kidan autoon. Niina tuli myös Maisan kanssa. Huolimatta heikoista ohjeista löysimme paikalle hienosti ja hallin omistajat olivat erittäin mukavia tyyppejä! Tunnin ajan treenasimme rauhassa.Taran kanssa keskityin lähinnä keppeihin ja kontakteihin, eikä kyllä ollut lainkaan huonot treenit! Aluksi neiti energisyyksissään söhötti ja meinasi kepit mennä miten sattuu, mutta hetken rauhoittumisen jälkeen alkoi homma luistaa. Neiti on keksinyt keppien idean hienosti ja vauhtia pujotteluun on alkanut tulla kivasti! Hakee oikeasta kohdasta sisään, mutta vielä tarvitsee pientä ohjausta ettei yksikään keppi jää välistä.

Kontaktit oli kiva yllätys! Laitoin aina namialustan, ja hienosti Tara seis-käskystä jäi syömään namit ja katsoi silmiin sen jälkeen, vapaa-käskystä matka jatkui. Molempiin suuntiin tätmä tehtiin, sitten myös putkesta A:lle ja pari hyppyä vielä päätteeksi. Hyvin keksinyt idean, jota on haettu. Hieno Tara!


Kida ei olekaan ollut agilityssä sitten vauvaviikkojen! Neidiltä meinasi hermo palaa, kun piti odottaa Taran treenaus ensin, ja sitten kun pääsi itse touhuun oli energiaa niin mahdottomasti, että meinasi koko pentu haljeta. Hienosti toimi, eikä ottanut häiriötä Maisan aktiivisesta haukunnasta. :-)
Aloitettiin kepeillä. Ihan pikkuisen on sitä harjoiteltu, mutta alku meni energisyydessä säheltäessä. Aikalisän jälkeen alkoi homma luistaa. Tein vähän lyhyempää treeniä ensin, ja sitten pidensin pujottelua. Alkoi mennä ihan itsenäisesti lopulta, eikä vetoni paljon hyödyttänyt, neiti halusi osata ihan itse. Parin onnistuneen kerran jälkeen jätin homman hetkeksi hautumaan ja siirryimme putkeen.


Aluksi kokeilin lyhyttä putkea, ja Minna laittoi namialustan odottamaan toiselle puolelle. Neiti meni kiireesti syömään lihapullat, ja pian pistettiin putki ihan oikeaan mittaansa. Hyvin tuo putkeen livahti, ja nopeutta alkoi tulla kokoajan lisää. Selvästi kiva juttu! Lopulta jätin namialustan pois ja putkeen-käskyllä ohjasin Kidan oikeaan suuntaan, sinnehän tyttö juoksi ja palkkasin, kun tehtävä oli suoritettu onnistuneesti. Pari kertaa putkessa piti käydä ilman ohjauksiakin.

Kepit otin vielä kerran, ja ne sujuivat paljon paremmin, joten otin vähän eteen-harjoitusta. Kaksi estettä ehkä 6 sentin korkeuteen ja namialusta odottamassa esteiden takana. Neiti tajusi oikein kivasti juosta namialustalle, ja tehtävä toistettiin pariin kertaan, kunnes oli aika lopettaa. Paljon touhua pienen mielelle!

Agilityn jälkeen pakkasimme koirat autoon ja suuntasimme vielä uimaan. Tara ui kuin hylje melkein järven keskelle saakka, kun rakas lelu upposi pohjaan, vaikka oletimme sen jäävän killumaan pintaan. Onneksi saatiin koira rantaan, vaikka paljon pyytelyä se vaatikin. Maisa oli melkoinen vesipeto, mutta Kidalla kesti kauemmin lämmetä. Lopulta se kuitenkin ui lelun ja ihmisen perässä uimaan kunnollakin, eikä heti pärskinyt rantaan suojaan. Myös paska-aarteen neiti löysi metsän kätköistä, ei pussattu sinä iltana.


Paljoa kuvia ei tullut akun loppumisen takia : (

_______________________________________

Eilen, maanantaina, oli taas ratsastustunti Uusmattilassa. Tällä kertaa ratsunani oli unelmieni mies, pv-r. Get. Ai ai, kun rakastan tuota hevosta, sovimme niin mainiosti yhteen ja meillä synkkaa!

Aluksi ihan hevosen pehmittämistä käynnissä, ravissa ja laukassa. Ennen olin pulassa Jetin ison laukan kanssa heikon istuntani kanssa, mutta nyt yhteistyö sujuu joka askellajissa, ja tuloksena pehmeästi, pyöreänä kulkeva hevonen. Ei kaahannut yhtään ja oli kokoajan hallinnassa. Otettiin käynnissä oikeaan kierrokseen pitkillä sivuilla pienet ympyrät oikeaan suuntaan. Pikkuympyrät olivat hieman haasteellisia isokokoiselle hevoselle, mutta kauniisti tuo niihin taipui. Ravissa sama tehtävä, ja olin ylpeä, hevonen kulki sopivassa tempossa mukavan pehmeänä. Laukassa tehtävä olikin hieman haasteellisempi. Oikeassa kierroksessa taipui herra oikein kivasti, mutta lopussa alkoi kärsivällisyys vähän keittää ja ulkoavut unohtua, uusin ympyrän aina jos meni pieleen ja onnistuneen suorituksen jälkeen siirryttiin käyntiin. Nämä tehtävät tehtiin myös vasempaan kierrokseen, että voltit tuli oikealle. Laukat olivat tähän suuntaan paljon haasteellisemmat, virtaakin kun olisi ollut, ja vatsalihakset pinkeinä sai ratsastaja tehdä töitä niin, että hiki valui.

Loppuun vielä laukkaa uralla, isoja ympyröitä ravissa ja vielä vähän taivuttelua käynnissä. Oikein miellyttävä tunti, harmi, että kesä tulee ja tunnit menevät kesätauolle. : ( Onneksi on Vapu, jonka kanssa näitä treenata! Itseasiassa ajattelin nyt lähteä koulua vääntämään puten kanssa, illalla olisi toko luvassa Kidan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.