keskiviikko 5. toukokuuta 2010

TokoAgiKoulu


Noniin, treenailtua on tullut. Tiistaina, eli eilen, oli Kidan kanssa toinen tokokerta. Ohjaaja otti jokaisen kerrallaan käsittelyynsä, puhuttiin aiheista joihin haluaa parannusta ja ohjaaja antoi vinkkiä ja opastusta. Itse olimme ensimmäisiä, otin esille Kidan maahanmenon: se joskus menee vasta toisesta käskystä ja saattaa yrittää fuskata, eli ei kokonaan maahan mene. Sain vinkkejä kuinka tehostaa maate-käskyä. Muuta ongelmaa ei oikein ollut, ja ohjaaja siirtyi jatkamaan. Pitkää odotusta, mutta sitten otettiin vähän perusasentoa ja seuraamista. Ohjaaja sanoi Kidan seuraavan oikein hyvin, joten ei valittamista!

Lähistöllä asuva Kidan kaveri Alma-belgi on samassa ryhmässä, ja nyt kun Kida tajusi tämän läsnäolon, inisi se aina hiljaa Almaa katsellessaan. Tokon jälkeen pikkulikka oli räjähtämäisillään, se olisi kovasti halunnut leikkimään kuten viimekerralla. Leikkimään ei kuitenkaan jääty, Alma pakattiin autoon, itse tein Kidalle saman kauempana. Nopeasti neiti kuitenkin syöksähti ulos autosta, ja pinkoi autoa kohti, jonne Alma oli pistetty - ikinä ei ole moista tehnyt, saatika ollut kääntämättä takaisin kun sitä huusin! Kida kävi vähän ympyrän heittämässä, näytti todella hämmentyneeltä kun Almaa ei löytynytkään ja häpeävän näköisenä antoi sitten ottaa itsensä kiinni, ja eikun takaisin autoon. ; )
Tänään sitten oli pitkästä aikaa agility Taran kanssa, nyt se sitten alkaakin olla viikottain. Minulla on kyllä hirveät paineet ja stressi, sillä olemme niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin paljon muita ryhmäläisiä jäljessä.... ihan kivasti meni silti! Aluksi vähän irtautumisharjoitusta ja eteen-käskyn treeniä, joka sujui mukavasti pallon avustuksella. Kepit olikin jännempi homma, sitä ei olla treenattu kuin pari kertaa. Itse meinasin sekoilla askelissani, mutta Tara meni varsin rohkeasti ja nopeasti puomeja, selvästi tajunnut jo mikä niiden ideana on. Viisas Tapsa! Pitää vielä vähän treenata.

Ennen pientä rataa harjoiteltiin puomilla kontaktia. Namialusta odotti puomin toisessa päässä ja treenattiin, että koira pysähtyy siihen namille käskyn saattelemana. Kun pari kertaa oltiin tehty tämä, otettiin harjoitus vielä kahden esteen jälkeen. Hienostihan Tara oivalsi, se osasi pysähtyä namikipolle ja kun herkku oli syöty, jatkui matka putkeen ja vielä yhdelle esteelle. Itse meinasin pinkoa kovempaa kuin itse koira putkella, ja piti vähän malttaa antaa sen neidin mennä edelle. Kai me kuitenkin hyvin pärjäsimme. :'D
_____________________________________

Vapun kanssa taidan pitää pienen kenttätauon, oli varsin haluton tamma, kun eilen ratsastin. Pukkejakin päästi, puski vaan kovalla suulla ja laukata olisi halunnut. Käytin tilannetta sen verran hyväksi, että harjoittelimme laukassa kiemurauraa ja vielä vastalaukkaa siihen päälle. Sitten malttoi tamma jo vähän ravissakin kulkea - ei kuitenkaan lainkaan pehmeänä. Maastoloman luulisi tekevän terää, ehkä esteitäkin voisi joku päivä mennä!

Woaa! Kuvaa ei ole muokattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.