tiistai 1. kesäkuuta 2010

Agiliitoon

Käytiimpäs Taran kanssa ageilemassa tänään iltasella, mutta sitä ennen aamupäivästä kävi meillä erittäin mieluisat vieraat. Äiti ja siskoni tulivat paikalle sovittamaan mekkoa, jonka olivat minulle hommanneet, ja Roosa-pommi tuli toki mukana! Energinen neiti muisti niin minut kuin koiratkin, ja Minnan sekä Aatun se otti myös lämpimästi vastaan. Kovasti haki koiria ja kissaa leikkiin, leikki lattialla maanneilla leluilla ja herätteli pommikuumetta niin minussa kuin Minnassa. Myös Paroni oli mukana, mutta se sai odottaa autossa, ettei Kidan juoksuista olisi pää mennyt sekaisin. Kävimpä kuitenkin Paroninkin moikkaamassa, kun kävimme kaupungilla siskoni kanssa.

Taran kanssa tosiaan ageilemassa. Aloitettiin simppelillä tehtävällä, kolme estettä puolikkaalla ympyrällä, tehtävä ohjata koira aika lailla paikaltaan esteille. Irtoamista siis treenattiin. Tämän jälkeen otettiin sitten sylikäännöksiä vähäsen. Harjoitukset olivat aika ytimekkäitä, koska kuuma oli, ja ohjaajan idea oli tehdä muutamia intensiiviharjoituksia ja antaa tehtäviä, joita tehdä itsenäisenä. Kun sylikäännöksiä oli tehty, harjoittelin itsenäisenä käännöksiä Taran kanssa, myäskin esteen kiertoja. Näitä on kuitenkin treenattu paljon kotona, joten ne sujuivat erittäin helposti, joten se siitä.
Kepit tein muutamaan kertaan, Tara on rohkaistunut, itse pitäisi muistaa vielä näyttää matalempana, jottei koira kulje pää kenossa kättäni seuraten. Rohkaistuminen on kuitenkin havaittavissa!

Hetken hengähtämisen jälkeen oli luvassa puomi. A esteen lisäksi se on Taran ehdoton lempieste, ja sen kyllä huomaa... kontakteja on treenattu kovasti, mutta tänään ne alkuun unohtuivat ihan täysin, kun oli niin kivaa ja ihanaa ja energiaa ja ollut viime kerta jäänyt välistä ja aaaaa. Piti vähän koiraa toppuutella, mutta sitten saatiin kontaktitkin haltuun, eikä valittamista.

Ennen radan purkamista otettiin pyynnöstäni vielä putki. Minua oli jäänyt kalvamaan Taran putkinegatiivisuus viimeksi tunnilla, joten halusin varmistaa, että moinen johtui puhtaasti väsymyksestä. Otettiin este, jonka jälkeen suoraan putkelle, ja palkkaus heittäen lelulla, että koira juoksi kunnolla vauhdilla ulos. Eipä ollut putkella minkäänlaisia ongelmia, päinvastoin, energinen ja iloinen koira nautti selvästi railakkaasta lopputehtävästä!

Agilityn jälkeen nappasimme Kidan kotimatkalla Minnan kanssa autoon, ja kävimme uittamassa koirat. Kidakin ui ihan kunnolla, alkaa vahvistumaan ja uskaltaa paljon paremmin.

Huomenna olisi luvassa talleilua, mutta sitä ennen vähän tylsempää hommaa: työt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.