maanantai 21. kesäkuuta 2010

Lennettiin taas!

Joo. Huomenna on mölliagit ja halusin päästä treenaamaan vähän ennen sitä. Katsomaan, kuinka hommat luistaa. Onneksi menin, koska leijailin kotiin!

Ensin Taran kanssalämmiteltiin kepeillä. Alkuun oli pelkkää suhaamista ja komentamista, kun oli niiiin hirveä into ja energiaa litratolkulla. Kun viimein sai homman luistamaan, oli yllätys melkoinen! Kädellä ei tarvinnut ohjata oikeastaan yhtään, pari kertaa näytin varmuudeksi. Meni välillä sitten taas ylikierroksille ja ryssi puolivälissä, otettiin alusta, mutta sitten tuli ni mahtavat kohdat, jossa meni kuin itsestään - kirjaimellisesti!


Tuon tyyppistä rataa sitten otettiin. Hiton ylpeä koiran työskentelystä! Kontaktit meni täysin läpi joka ikisessä kohdassa. Ei lähtenyt itse pois, jäi hyvin oikealle paikalle. Ja ai että miten mahtavasti tuo irtaantuu! Putket ja niiden välissä olevat hypyt menivät mahtavasti. Takaaleikkasen nelosen ja vitosen välistä, enkä edes juossut putkelle, annoin esteellä vaan käskyn "putki!" ja koira suhasi sinne itsekseen. Sitten kova spurtti A:lle, putken sisässä hyppy käsky niin meni este välissä ja täysillä lempparille, jossa kontakti napahti täydellisesti. Mahtava fiilis! Muutaman kerran tätä, pari kertaa otettiin erilaisia hyppyjäkin, mutta niitä en nyt jaksa laittaa.

Myös pussia otettiin. Harvinaisen inhottava pussi tuolla.... ihme jätesäkistä tehty. No, meni silti hienosti, vaikka huomasi hitaudesta että inhotti, kun luisti tassujen alla ja painavakin oli.

Ja Kida! Taas tämä neitokainen yllätti positiivisesti. Ensin ihan putkia, pientä lämppäystä ja iloisuuden nostattamista, ja riemua kyllä riittikin. Sitten pieniä hyppyjä (esteillä max. 10cm korkeutta), joilla treenattiin irtaantumista. Käskyn tuntee hyvin, hakeutuu itse esteille, tuijottaa tasan odottavaa estettä sen sijaan, että kuikuilisi minun perääni. Otettiin kolmella esteellä, pari kertaa takaaleikkausta, pari kertaa ihan ilman tanssahteluja. Hyppy - hyppy - putki - hyppy. Melkoisen haastavaa, harmi etten jaksa piirtää nyt millaista kirmustelua, ihan suoraa juoksua ei vaan aivotyötä lisättiin. Kida toimi MAHTAVASTI, katsoi tarkkaan ohjeeni, noudatti niitä itsenäisesti ja toimi kuin isompikin agitähti.

Tutustuttiin puomiin. Minna toisella puolella, minä toisella, tuin samalla. Pari kertaa meinasi tassut livetä, pelotti kovasti. Kuitenkin mentiin yli, ja kun nakin ja miljoonien kehujen saattelemana päästiin alas kontaktille, oli kummasti rohkeutta! Ylösnousut olivat jännittäviä, suoralla meinasi alkaa mennä kovaa ja alastulot ok. Tosi rauhassa otettiin, hyvin hitaasti ja kokoajan pidettiin huoli, ettei pentu vaan tule alas syystä eikä toisesta. Pari kertaa molempiin suuntiin, ja annettiin olla. Saa jäädä muhimaan!

Tutustuttiin myös renkaaseen, sen ollessa alimmillaan. Se oli helppo nakki. Läpi vaan ja hipsis hei. Molempiin suuntiin tämäkin pari kertaa, ja se siitä sitten. Hienoa työtä!

Ja sitten pussi. Minna piti pussin suuta avoinna, sitten pistettiin pienemmäksi ja irrotettiin niinkin, että painui selälle kun tuli ulos. Edelleen harmittaa, miten huono pussi on! No, ainakin on haastetta. Hyvin hakeutui pussiin (taisi luulla putkeksi..) ja hyvin meni. Joka kerta pidettiin vähän alussa auki, että tuli pientä valoa, kuitenkin musta jätesäkkimateriaali on liukas, tunkkainen ja painava, joten parempi ottaa rauhassa ja varovasti kuin liian hätäillen ja sössiä siihen. Jäi hyvä fiilis tästäkin!

Kaikinpuolin mahtavat treenit, huomenna hyvillä mielin mölleihin Taran kanssa. Vähän voisi hieroa varsinkin pikkuneitiä, ettei vaan tule mitään jumeja sun muuta. Miun hienot agiliitäjät!
_______________________________________

Vapu oli koko viikonlopun laitumella, nousi tänään taas talliin toviksi. Kävin sitten neidin juoksuttamassa, ettei heti hikeen pistetä. Hyvinhän tuo toimi, hieman laiskanpulskeammin kuin yleensä, mutta äänellähän tuo pyörii. Liinalla lähinnä heiluttelin vähän lisää vauhtia ja lisää ponnua takasiin, kun meinasi laahaukseksi mennä. Jos olen reipas, painelen tallille huomenna jo aamusella ratsastamaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.