lauantai 12. kesäkuuta 2010

MätsärimenestystäKuvat © Iitu/Hilppu. Omia kuvia ei ole, kun kamerat tällä hetkellä ei-käyttökunnossa.


Tänään oli sitten kesän (toivottavasti ei viimeiset!) mätsärit Launeen M&M:n parkkipaikalla. Järjestäjänä toimi Kennelpiirin nuorisojaosto. Aamulla sää oli kovin harmaa, raskaat pilvet verhosivat taivasta, mutta siitä huolimatta pakkasimme Minnan kanssa koirat autoon ja hurautimme paikalle. Onneksi kovaa rankkasadetta ei saatu, pikkaisen vettä ripsahti taivaalta, mutta ei tullut kylmä eikä pahasti kastuttu.

Isojen kehä alkoikin pian, ja pian porhalsin Taran kanssa kehään. Vastassamme oli nuori boxeri, mutta eipä Tarakaan miltään ikälopulta tämän vieressä näyttänyt.. Ajattelin heti kehään tullessa, että ei taivas, tänään ei kyllä pärjätä. Tauko oli tehnyt tehtävänsä ja hihnanpäässä killui ylienerginen, sinkoileva oranssi noutaja. Seisomisissa häntä viuhtoi ja kärsivällisyys oli melko tuntematon käsite, ja juoksutuksessa vauhtia meinasi olla liiaksikin. Kuitenkin antoi tuomarin tutkia itsensä kunnolla ja näytti hyvältä lopun seisotuksissa, ja ansaitsimme punaisen nauhan. Tuomarilta kysyin lopuksi, että onko sillä tietoakaan koska tolleri kasvaa aikuiseksi, ja sain naurun vastaukseksi.

Sitten Kidan kanssa pentukehään. Vastassa todella hienosti käyttäytynyt australianterrieri. Säädin vähän numeroiden kanssa, pyysin päästä aikaisemmin mukaan, että ehdin isojen punaisten kehään ja meni vähän sekaisin niin tuomari kuin itsekin, mutta tosiaan esiintymään pääsimme. : D Kida oli kuten Tara: täynnä energiaa, pinkeä paimenpallo. Juoksujen ajan on ollut sen verran rauhallista, että energiaa näemmä kertynyt kovalla kädellä, kun mitään kivaa tekemistä ei ole ollut. Kida seisoi ihan näppärästi, pidin ryhtiä vähän näyttelyiden seisotusta silmälläpitäen. Juoksussa tuo heittäytyi kerran laukalle, mitä se ei ole aiemmin tehnytkään. Oli niin kivaaaaaa. Tuomari sitten mietti pitkään kummalle antaa punaisen, ja lopulta totesi, että: "Molemmat ovat hyvin tasavertaisia. En tiedä, miksi annan nämä nyt näin, koska kumpikin ansaitsisi yhtä vahvasti punaisen." Eipä haitannut sinisen saaminen, vastustaja oli kyllä niin mainio, että ansaitsi punaisen nauhan!

Taran kanssa punaisiin! Neiti oli rauhoittunut alun hössötyksistä, ja malttoi esiintyä edukseen. Näytti oikein hyvältä omaan silmääni, ja selvästi tuomarikin piti oranssista noutajastani. Kun kehäjuoksun jälkeen alettiin ilmoittaa tuloksia, kävi niin, että Tara nappasi ykkössijan! Palkinnoksi cola-lasi ja paikka BIS-kehässä!

Sitten Kidan kanssa sinisiin. Oli jos jonkinlaista koiraa, ja myös Kida oli saanut alun kuumuudet purettua, ja jaksoi esiintyä maltillisemmin. Yhä juoksussa oli vähän turhaan vauhtia, mutta pysyi ravissa kuitenkin. Seisominen oli hienoa, vaikka vähän mielenkiinto välillä lipsui. Istumaan tuo ei kuitenkaan enää hakeudu ollenkaan. Niin sitten kävi, että Kida nappasi pentujen sinisten ykköspaikan - kohti BIS-kehää siis neitikin!

Erikoinen tapaus, kun molemmat koirat olivat yhdessä BIS-kehässä. Minna otti Taran hihnan, itse jatkoin Kidan kanssa. Kunnon välimatkat, sillä muuten koko touhu olisi mennyt perään katselemiseksi. Kidan esiintymisessä ei ollut puutteita, Minnan sanojen mukaan Tara vähän hössötti, kun oli "vieras" handleri. Minnalle kuitenkin erikoisonnittelut, ensimmäistä kertaa koiran kanssa kehässä, ja meni niin hienosti! Tytöt joutuivat tyhmästi ravaamaan peräkkäin, ja Kida kuikuili kovasti taakseen Taraa ja Tara vastapainoksi kiskoi Kidaa kohden. No, seisotuksissa otettiin välimatkaa taas. Kun kaikki tuomarit olivat tutustuneet koiriin ja katsoneet liikkeet, alkoi olla sijoittumisien paikka. Taran näin menevän edestakaisin-juoksutuksessa oikein näppärästi, ja tulokset kertoivat, että Minna pärjäsi mainiosti Tärpän kanssa!

Kida voitti muut sinisen saaneet koirat ja sijoittui BIS 4. Tara sitten nousi pykälää ylöspäin, napaten tittelin BIS 3! Molemmat saivat pokaalit, ja lisäksi tuli yhteensä 10kg ruokaa, pari suklaalevyä, Disney hihna ja panta, 2x kynsileikkurit ja pari kaulahuivia teksteillä "En ole niin pelottava miltä näytän" ja "Tottelen jos huvittaa".

Kivat mätsärit oli kyllä, ei voi kun kehua! Hyvin suunniteltu ja tuomarit olivat mukavia ja oikeudenmukaisia!

Tara PUN BIS 3 Kida SIN BIS 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.