tiistai 22. kesäkuuta 2010

Möllikisat!

Perrrrhana, kun ei kamera suostunut toimimaan ja materiaalia ei saatu : ( Tosiaan, oli oman seuran kisat, ja sinne mentiin sekä kisaamaan mölliluokkaan ja talkoohommiin. Kida tuli mukaan. Minna onneksi oli apulaisena ja talutteli koiria, kun itse rakentelin rataa ja autoin ratahenkilönä mini ja medi-luokkien aikana. Sitten olikin siirtyminen lämppäämään koiraa ja valmistautumaan lähtöön.

Tein jonkinlaisen kuvan radasta, mutta mittasuhteet meni takapuolelleen. Oikeasti se oli hyvin nopeatempoinen: välit olivat pieniä, kokoajan piti ajatella seuraavalle, koska välimatkat olivat erittäin äkkinäisiä ja jyrkkiä. En vaan jaksa hahmottaa niitä tuolla koneella, joten siksi vähän löysempi versio. Esteet näkee kuitenkin!

Maxi-luokka alkoi, lähdimme numerolla neljä. Kymmenkunta koiraa oli mukana. Lähtö sujui hyvin, koira pinkoi esteen ylitse ja puomille, käskystä hidasti ja kontaktit tuli hyvin. Sama toisessa päässä, hyvin muisti kontaktilla käskyn ja onnistuneen hidastuksen jälkeen pingottiin seuraavalle esteelle ja putkeen. Kun kakkosputkeen oli koira ohjattu, valssi ja esteille. Loppu sujui kuin itsestään! A:lla taas muisti kontaktin hienosti. Pituuseste minua huolestutti, sitä en ole ikinä Taran kanssa ottanut. Koirasta ehdin huomata, että epäili estettä, mutta niin tomerasti hoin hyppy-käskyä, niin ylihän tuo pomppasi ilman suurempia murheita. Onneksi on tullut hypytettyä puunrungon jos kivenkin ylitse! Muurille tiukka kaarre, sitten putkeen sukellus. Kuin sain ohjattua heti seuraavaan putkeen, takaaleikkaus ja ohjaus toiselle putkelle. Sitten vain suoraan!

Hidastelin koko radan vähän turhaan, pelasin varman päälle. Loppusuorallakin kuulin, kuinka ryhmänvetäjäkin huusi komennusta juosta kovempaa. Koira meni kyllä niin hyvin, että olisin voinut koko radan ottaa paljon nopeammin ja rempseämmin! Mahtavasti meni, Tara sai ansaittuja kehuja ja meitä yhdessäkin kovasti kehuttiin!

Minun ja Taran ihkaensimmäiset möllikisat, tulos: Aika 34:53, nollarata, LUOKAN VOITTO!

Mitallin kanssa kotiin tultiin! Möllikisojen jälkeen toimin vielä ajanottajana ykkösradalla, sitten lähdettiin. Koirat kävi uimassa, Kidakin ui tosi reippaasti ja mielellään. Nyt kotona makaa kaksi erittäin väsähtänyttä neitikoiraa. Kidakin kä'yttäytyi hienosti uudessa tilanteessa, vaikka ihmisiä ja kaikenmoisia karvaturreja pyöri joka paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.