maanantai 14. kesäkuuta 2010

Poni pellervoineeen

Noniin. Kastuttuani pahasti sateessa painuin vielä reippaasti tallille. Onneksi Minna kilttinä huolsi koirat! Sadetta ei onneksi saatu kun tallin pihaan kurvasin, hyvillä mielin aloin laittelemaan tammaa kuntoon karsinassa. Heti eka sain huomata, että pallo oli pitänyt oikein hauskaa tarhassa: harja oli paksun, limaisen mahlan peitossa. Sitä sitten vähän huostamaan pois, myös kaula oli tuhrittu täysin.

Koska tamma varsin paljon kiertää takasiaan kentällä (ilmeisesti ei ole tottunut noin pehmeään hiekkaan), ostin sille kunnon takasuojat ja pehmeät bootsit, jotta kulku ei tuntuisi pahalta. Hyvin ovat toimineet. Samalla ostin myös etusiin jännesuojat, ovat niin simppelimmät huoltaa ja laittaa kuin pintelit. Ensi kerran tamma hätääntyneenä ontui molempia takasiaan, kun sai oudot sukat takajalkoihin.. tottui onneksi heti, kun pihaan pääsimme. Hölmö polle!

Tänään tosiaan päätin aloittaa ihan taivuttelemalla, koska tamma ollut varsin jähmeä viimeaikoina. Simppeleitä tehtäviä, takaosan väistöä, asetusten muuttamista, todella pieniä voltteja ja kahdeksikkoja. Hyvin nöyrtyi ja suu toimi, joskin vasen on edelleen olematon ja oikealla taas ikävä paino ja asettuminen vaikeampaa. Voisi kutsua taas hierojan katsomaan, onko kaikki varmasti kunnossa.

Raviin laitoin sivuohjat, halusin työstää selkää ja takasia kunnolla. Ihan ympyrällä tahdin muutosta, kokoamista ja sitten lisäämistä kiitokseksi keventäen. Molempiin suuntiin. Sitten sama laukassa, eli mitään sen suurempaa vaikeutta ei ollut. Oikeassa kierroksessa huomasin, ettei meinaa millään ottaa ulkoapuja, joka varmasti vaikeuttaa laukkaa. Vasemmassa meni paljon paremmin.

No, sopivasti kun alettiin ottaa loppukäyntejä, tuli vettä taivaalta kuin saavista, ja siinähän kastuttiin :'D Mahtavaa.

Illalla kävin taas vähän tokoilemassa Kidan kanssa, kunnes hyttysten joukkomurhayritys alkoi käydä sietämättömäksi. Perus tehtäviä kuten viimeksi, seuruuta, kaukokäskyjä, liikkeestä seis ja maahan... oli ihan jees, hieman liikaa vauhtia aluksi, mutta loppua kohti paremmin. Myös pyllyn pyöritys etutassut alustalla alkanut luistaa mainiosti! Taralla myös aloitin oppimaan, ja hyvin ensimmäisellä kerralla oppi nousemaan etutassut alustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.