lauantai 19. kesäkuuta 2010

Takapihan esteleikkiä ja "kiva uusi kaveri"


Tultiin siis äidin riesaksi maalle, minä, koirat, Minna ja Adolf. Tänään päätimme vähän pitää hauskaa ja väsäsimme kotitekoisesti kaksi estettä ja minikokoisen puomin. Näillä esteillä ei vakavaa treeniä voinut tietenkään ottaa, mutta ajatuksena olikin saada pientä päivänpiristystä ja samalla napsia muutama kiva kuva.

Kida pääsi kuitenkin tutustumaan tähän minipuomiin, hienoa harjoittelua suurempaa versiota varten. Tarkasti katsoimme, ettei neiti putoa ja etenimme hyvin hitaasti, koska kotitekoinen ei koskaan ole mikään mestariväline. Rohkeasti tuo kuitenkin meni, joten tulos oli hyvä!

Kida on kyllä osoittanut melkoista iloa ja toimivuutta agiradalla. Vaikka esteet on pieniä, neiti hyppää niiden yli kuin kolmemetristen, on nopea, irtaantuu jo nyt ok ja tekee hommia suurella ilolla. Ei lainkaan hullumpi nuorikoira harrastusta ajatellen!

Äsken lenkillä törmäsimme varsin huutavaan vastaantulijaan. Koirat kulkivat vapaana edellä ja sadetta uhmaten minä ja Minna perässä. Yhtäkkiä alkoi kuulua aivan uskomatonta kiljumista: ensin ajattelin sen olevan kissa, mutta ääni oli liian kiljuva moiselle. Kun näin tumman läntin ojan heinikossa, ajattelin kyseessä olevan jonkin kanalinnun, kunnes näin huutajan naaman. Supikoira oli selkä köyryssä, suu auki ja huusi niin kovaa kun pienistä äänihuulistaan kykeni. Tara ja Kida pällistelivät otusta kovin hämmentyneinä, eikä kumpikaan mennyt liian lähelle aggressiivista metsäneläintä. Kävimme kääntämässä koirat paluusuuntaan ja kaksikko toimi mestarillisesti: kumpikaan ei hakeutunut supikoiran luokse takaisin vaan kulkivat paluusuuntaan, vaikka edes valjaita ei ollut mistä kiinni napata. Supikoira sai jäädä lepuuttelemaan kurkkuaan heinikkoon. Oli muuten kaunis! Ennenkin otuksia nähnyt, kerran vapaana ja lähinnä tien vierillä kuolleina, mutta näin läheltä erotti otuksen hienon maksin ja kauniin värisen turkin.

2 kommenttia:

  1. Vau, pnpa makee puomi! =) Täytyy itsekin väsätä joku tuollainen pihalle =)

    VastaaPoista
  2. no nii ja nimi jäi -Niina-

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.