keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Tapsan tahtiin

"Ai taas mennään Tapsan tahtiin!" - agiohjaaja, kun huutelin Taraa sen lempinimellä

Agitreenit Nastolassa. Hieman myöhässä saavuttiin bensarahakommelluksien takia, mutta onneksi ryhmä ei ollut ehtinyt aloittaa. Alkuun otettiin vauhti-ja irtoamisharjoitus. Ympyrälle lyhyiden välimatkojen päähän oli aseteltu este - putki - este - putki - este - putki. Helppoa, joskin piti aika lailla keskeltä ohjata koiraa, mikäli irtosi hyvin. Tara olikin liekeissä ja minun ei juurikaan tarvinnut juosta mukana näyttämässä esteitä, se imi putki käskyllä itsenäisesti esteenkin yli seuraavalle, edessä odottavalle suulle. Tara saikin erikoiskehuja! Toisessa kierroksessa oma jäykkyyteni ja toispuoleisuuteni hämmensi koiraa, ja harjoitus oli huonompi. Käännän kroppaani liikaa väärään suuntaan ja ohjauksen takia koira hämmentyy. Alankin nyt treenaamaan lähinnä oikeaan kierrokseen, jotta oppisin..

Sitten kepit. Alunperin suunnitelmissa oli ottaa esteeltä kepeille, jotta katsotaan, hakeeko koira oikeasta välistä sisään. Päätimme kuitenkin Taran kanssa ottaa keppejä pelkästään molemmilta puolilta, jotta varmuus niillä kasvaisi. Käsimerkit pienennettiin minimiin, jotta koira oppisi kunnolla menemään ne itsenäisesti. Lopputulos oli ihan jees, kunhan ylienerginen neiti malttoi aivotyöskentelyyn.

Loppuun vielä puomi. Erikoiskehuja tästäkin : ) Taran lemppari A:n ohessa. Kontaktit molemmissa päissä, pysähtyi niille hyvin, ja tosi terhakkaasti matka jätkyi vapaa-käskyn annettua. Meni vauhdilla ja tosi rohkeasti, kuten aina.

Kivat treenit, ensi viikolla onkin tiedossa mölliagi ö___ö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.