sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Tokotreenit

Agilitytreenit meni penkin alle aikaongelmien takia, siirtyivät tuolle ensi viikolle. Sen sijaan käytin koirat uimassa, mutta se reissu ei hirveästi mieltä hivellyt. Päin vastoin, kyllä nousi aggressiot kun ennenkaikkea Tara poäätti olla uppiniskaisempi kuin uhmaikäisenä. Oli niin kauhea kiirus ja into! Verenhimoiset hyttyset eivät parantaneet oloa ollenkaan.

Nyt illalla käytiin parkkipaikalla lenkin päätteeksi tokoilemassa pienen tauon jälkeen. Kidan kanssa aloitin perusasennosta, jolle hakee erittäin hyvin. Sitten pari paikkamakuuta ja luoksetuloa, jotka myös erittäin hyvällä mallilla. Koira hakee hienosti sivulle saavuttuaan ja juoksee iloisesti mamman luokse, paikallaan pysyy kauniisti, vaikka häiriötekijöitä olisi. Istuen tehtiin myös harjoitusta, ja tulokset olivat yhtä mieluisat. Tauko on selvästi tehnyt hyvää!

Seuraaminen oli iloisin yllätys! Haki kontaktia ensimmäisistä askelista lähtien ja kulki ilolla. Treenattiin vähän kääntymisiä: aluksi ihan loivasti, sitten otettiin pari 90 asteen käännöstä. Oli kyllä mahtavaa työskentelyä, pidin virettä kehumalla ja koira pysyi hyvin jalan vierellä käännöksien ajan. Minnakin kehui taustalta, että näyttää tosi hyvältä. Jipii!
Muutamat kaukokäskyt loppuun: maahan, istu, maahan, up. Saavat jäädä tiedot taas muhimaan seuraavaa treeniä varten!

Taran kanssa otin nopeasti muutamat pujottelut jaloissa kävellessä ja myös kaukokäskyjä. Tara oli oikein pirteä ja päivän uppiniskaisuus oli pois pyyhitty! Teki kaikki tehtävät todella suurella ilolla ja riemulla. Hieno Tärppä!

Huomenna töiden jälkeen suuntaus tallille. Tamman poskiin oli tullut haavat hammaspiikeistä, ja raspauksen jälkeen olen antanut haavojen parantua suussa nyt muutaman päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.