tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kesäheinikoiden vaaniva peto

Päivä oli kuuma. Koirat olivat aikamoisen väsähtäneitä koko päivän, sillä lämpömittari kohosi yli kolmeenkymmeneen. Äidin luona ollaan käymässä, ja aika lailla varjossa neidit köllöttelivät. Illalla ennen kahdeksaa oltiin leivottu, ja sitten alkoi ovelta kuulua Taran ininää, että hän haluaa sisään. Päättelimme, että ahmatti oli haistanut keksien huumaavan tuoksun ja kaipasi sisätiloihin osingoille. Ihan heti en koiraa sisään ottanut, mutta kun ininä jatkui, menin ottamaan neidin sisään. Ja vastaan köpötti hieman ontuva neitikoira, joka pisti hälytyskellot soimaan.

Takajalka oli turvonnut kaksinkertaiseksi, ja äitini epäili ampiaista. Totesin, ettei amppari noin pahaa turvotusta tee, ja käskin etsiä lekyrin numeron valmiiksi. Kohta löysinkin sen, mitä ajattelin: toinen, hieman vuotava puremakohta löytyi suuremman vierestä. Kyy oli pistänyt.

Eikun soitto päivystävälle ja pakkautuminen autoon kohti lekuria. Tara oli todella reipas, käveli itse (vaikka tätä ei tosiaan suositeltu) eikä edes juurikaan ontunut. Oli normaali, reipas itsensä. Lääkärissä lekuri katsoi ikenet, sitten antoi jalkaan samantien piikillä vahvan särkylääkkeen ja alettiin pistämään kaulanahkaan nesteytystä. Vahva lääke pisti koiran pään aivan sekaisin, ja koko nesteytyksen ja myöhemmin ajomatkan kotiin Tara itki kovaan ääneen. Kotipihassa se oli aivan pihalla: jokainen ääni kammotti, silmät muljahtelivat ja koira oli kirjaimellisesti aivan aineissa.

Lekurin mukaan tilanne on ihan ok, jalka tosin voi olla kauankin turvonnut, ja ainoaa liikuntaa on sallittu vain pissitys pihalla. Katsomme tilannetta, juotava on mutta jos alkaa vettä kulumaan litratolkulla, voi munuaisissa olla vikaa. Raportoin kyllä, kuinka tilanne kehittyy.

Kovasti pidän käärmeistä, mutta tulipahan konkreettinen muistutus siitä, ettei kys. otukset tosiaan ole koirien kavereita. Epäillään, että Tara astui käärmeen päälle, koska puremakohta sen verran alhaalla tassussa.

Loppuun kuvat jalasta:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.