torstai 15. heinäkuuta 2010

Möllitokot!


Tunti ennen kisoja jyrähteli taivas uhkaavasti ja vettäkin ripsahti, mutta kun oli aika lähteä möllikisapaikalle, aurinko jo tervehteli. Taran käytin kivalla kepinheittelylenkillä ennen kun lähdimme Kidan kanssa, jotta tolleri jaksaisi odotella meitä kotona. Matkalla meinasin jo pari kertaa, että jos möllien sijaan menisinkin sinne mätsäreihin.. jännitti kyllä paljon!

Järjestäjänä toimi SRY Päijät-Hämeen alaosasto ja paikkanas Lahden koirienkoulutuskenttä. Heti tuli hyvä olo järjestäjistä, hyvin iloinen nainen otti meidät vastaan ja vieressä ollut nainenkin vitsaili, kun yskin yhä ikävästi flunssani jäljiltä. "Mukavan kesäflunssan olet saanut, näillä helteillä oli varmasti mukava sairastaa!"

Siinä sitten odoteltiin pitkä tovi ennen kisojen alkua, ja jännitys tiheni. Seuraksemme ilmestyikin cottonin omistava nainen, joka pyysi lupaa tervehtiä Kidaa. Nainen kertoi unelmoivansa itsekin paimenlinjaisesta aussiesta ja kysyi, että mistä ihmeestä näitä saa. Nainen oli äärimäisen mukava ja vietimme kisat hänen seurassaan. Rakensimme yhdessä pilvilinnoja, vitsailimme ja sovimme, että jos Kidalla koskaan pentuja teetän, hän on ensimmäisenä ottajana listassa. Onnea koirakolle oman luokkansa voitosta!

Kisat alkoivat. Mölliluokkia oli kaksi: toisessa arvosteltiin max 8 pistettä, toisessa normaalisti max 10. Koska itseäni jännitti kovasti, menin ensimmäiseksi mainittuun. Kokoonnuimme kentällä ja tuomari tuli tervehtimään ja tarkistamaan koiran luoksepäästävyyden. Melkoinen persoona oli tuomari, sai hymyilemään ja asenne oli ihanan rento! Hän oli sitä mieltä, että hyvät kokemukset on tärkeämpiä kuin täydellinen suorittaminen. Joka tapauksessa, tervehtiessä Kida pysyi kauniisti perusasennossa, ja saikin heti alkajaisiksi täydet pisteet. Laitampa tähän paremmin mielipiteet liikkeistä:

Luoksepäästävyys 8: Pysytteli aloillaan, ei arastellut tai muutakaan. Kohteliaasti käyttäytyi.
Paikkamakuu 8: Kertaakaan ei noussut, tuijotti lähinnä kokoajan suuntaani. Välillä vilkaisi mätsärissä juoksentelevia koiria, mutta skarppina odotti kun pääsin vierelle ja annoin luvan perusasentoon.
Seuraaminen kytkettynä 8: Todella eloisa ja varma. Piti kontaktia hyvin, eikä ollenkaan jätättänyt, pelkäsin että hakisi sitä iiihanaa pysähtymistä itsekseen. Käännöksissä oli ihan hyvin mukana, vähän lisää skarppiutta saisi puolestani olla, mutta tuomari tykkäsi.
Seuraaminen vapaana 8: Sama juttu. Kontakti pysyi, oli varma, eloisa ja vire hyvä. Kehuja sateli.
Maahanmeno liikkeestä 8: Vastoin kaikkia odotuksia neitikoira teki liikkeen todella hyvin. Varmuudeksi hieman painotin käskyä, jottei seisoskelemaan jäisi. Odotti kärsivällisesti, kun palasin koiran luokse.
Liikkeestä pysähtyminen 8: No, tämän nyt arvasin onnistuvan ilman ongelmia. Eipä mitään, koira jäi aloilleen, odotti paluutani ja perus-käskyä. Todella tyytyväinen olin!
Luoksetulo 8: Jees. Jäi istumaan rauhassa, sitten käskyn saatuaan kiiruhti perusasentoon. Tästäkin tuomari tykkäsi tosi paljon.
Estehyppy 8: Tästä olisin odottanut pienempiä pisteitä, mutta tuomari oli täysin myyty Kidalle. En ollut tätä harjoitellut kuin pari kertaa, ja siitäkin on aikaa. Kuitenkin, käskyn saatuaan koira hyppäsi kyllä tosi kivasti esteen, jääden odottamaan esteen taakse. Ainoa moka oli, että kun lähdin koiran luokse, neiti lähti minua vastaan iloisesti askeleen verran. Tuomari kuitenkin antoi ohjeita tehtävän parantamiseen ja treenaamiseen.
Kokonaisvaikutus 8: Tuomari tykkäsi menosta ja koirasta.

Lopputulos täydet 72p. sijoitus 1/8!

Ihan mahtava olo jäi! Hyvä etten itkuun revennyt kun sihteeri katsoi meitä, hymyili ja totesi: "Ja voittaja on meidän australianpaimenkoiranuoremme Kida." Ja minä kun olin menossa vain kokeilemaan. Tuomari kehui paljon ja totesi, että minun olisi pitänyt olla normaalissa mölliluokassa. Hän myös kovasti patisti meitä virallisiin kisoihin, kunhan hyppy on saatu varmemmaksi. Häkellyin ihan, kun vielä sihteerikin tuli kehumaan ja patistelemaan kisakentille. Suurkiitos rohkaisusta!

2 kommenttia:

  1. On se hyvä, kun nää sun hurttas aloittaa "kisauransa" aina niin vaatimattomasti: Taran ekat mölliagit -> sij. 1 ; Kidan ekat möllitokot -> sij. 1! ;)
    t. miima

    VastaaPoista
  2. Ihan turhaan sä pelkäsit :D nyt vaan harjottelette sen hypyn kuntoon ja lähette valloittamaan Kidan kanssa virallisia kisakenttiä :) Xena ois osannut noista varmaan ainoastaan ton hypyn x)

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.