lauantai 24. heinäkuuta 2010

Vanhaa ja uutta

Netti teki lakon, ja siksi päivitykset vähän jääneet. Laitetaan ensiksi viime tiistain merkintä:

20.7

Tänään tein Hong Kongissa ihastuttavan ja ok-hintaisen löydön: canicross valjaat! Olen aina pitänyt juoksemisesta ja koiran kanssa se on tuplasti hauskempaa, joten en voinut vastustaa vaan ostin setin. Johan tässä olisikin aika kohentaa kuntoa ja kaventaa vyötäröä... Tara ei juurikaan ihmisen kanssa pitkän matkan juoksemisesta välitä, mutta ajattelin, että Kida voisi tykätä.

Lähdettiin sitten Kidan kanssa kokeilemaan, kun yö oli tullut ja viileys sen mukana. Aluksi neiti sai kulkea vapaana, jotta sai rauhassa käydä pissalla ja verrytellä. Neiti pysähtyi yllättäen erääseen mutkaan tuijottamaan ja haukahti, niin tajusin jonkun tulevan. Kutsuin Kidan sivulle perusasentoon, ja mutkan takaa tulikin naapuritalossa asuva nainen saksanpaimenkoiransa kanssa. Nainen kysyi, kuinka olen koiran noin tottelevaiseksi kouluttanut ja pyysi minua opettamaan häntäkin. Huvittuneena totesin, että tämä nyt on ollut aina tällainen. Tuskastunut nainen piteli kiskovaa saksalaisnuorta ja totesi, että kyseessä oli hänen kolmas sakemanninsa ja lohdutteli itseään, että ”onneksi tämä on vasta 9kk niin on ymmärrettävää”. Enpä viitsinyt viiltää haavoja sydämeen kertomalla, että eipä omakaan koirani täytä kuin vasta 10kk huomenissa........

No, juoksemiseen! Kida onkin pyörällä oppinut eteenpäin-käskyn, joten en odottanut suurta hämmästelyä hihnankaan osalta. Ja neiti tajusikin heti! Kulki hienosti hihna kireällä, ja kun pyysin hidasta-käskyllä, koira hidasti vauhtia ja pysähtyi. Palkkailin alussa ja kehuin paljon. Heitettiin pikku lenkki hölkäten, koska molempien pitkänmatkanjuoksukunto vaatii parantamista ja pitäähän hpomma pitää hauskana. Vasen-käskyä opeteltiin myös käännösten aikana. Kivasti koira ravasi edessä, näytti tykkäävän hommasta! Kun koira alkoi osoittaa väsymisen merkkejä, päästin sen hienon suorituksen jälkeen vapaaksi jäähdyttelemään ja haistelemaan hajuja.

Kesä on verottanut koiralta turkkia. Kida vaihtaa vanhaa karvaa kokonaan uuteen, ja Tarakin pudottanut karvaa kovalla kädellä. Luulin, että neideillä olisi matoja ja karvan huono kunto johtuisi siitä, mutta uloste on normaalia eikä laihtumistakaan ole. Madotin kuitenkin, madotan uudestaankin jos kovasti epäilyttää. Uiminen ja kuuma kesä ilmeisesti kuivattavat ihoa ja kiihdyttävät karvanlähtöä. Koirat saavatkin joka päivä lohiöljyä, ja nyt ostin vielä megaderm-ravintolisää, joka on tehty juurikin vaikeistakin iho-ja karvaongelmista kärsiville koirille. 4 viikon kuurin luulisi tekevän hyvää!


Taralla kaulasta paljastui hot spot. :(

Aamuisin neidit saavat Profine merkkistä Chicken&Potato energy-nappulaa, Tara 2dl ja Kida 2,5dl. Tässä seassa megaderm. Iltapäivällä saavat pari kauhallista lihaa (jauheliha, possunsuikale...) ja sitten joko pari kauhallista kaurapuuroa tai riisi-kasvis-sekoitusta. Tässä seassa lohiöljy.

Vapulla on ollut takakengät hitusen kuluneet, huomenna kengitys niin päästään paremmin liikkumaan. Lauantaina tamma kuitenkin sai liikutusta, kun ystävä tuli käymään ja pidin hänelle pikku estetuntia. Myöskin kinttuja pääsi hevonen nostelemaan ravipuomien avulla. Su oli vapaata, ma kävin hyppäämässä tammalla itse rataa. Kolmen esteen sarja kahdella laukka.askeleella, korkeutta 50cm ja kentän keskellä vielä yksi este, jolla korkeutta 75cm. Tamma hyppäsi ihan jees, vauhtia meinasi olla liian vähän, mutta kyllä se siitä kun vähän hoputti. Pientä kesämahaa on neidillä, mutta toisaalta kylkiluut tuntuvat, eli vatsa vain pudonnut alaspäin.


------

Sitten uudempiin!

Eilen oli porukalla tokotreenit, joihin menin Kidan kanssa. Alkuun neidin oli pakko vähän haukahdella saapuville, mutta kun työt aloitettiin, oli ihan sama vaikka ympärillä pörräsi miljoona koiraa. Teki työtä kyllä hyvällä vireellä! Seuraamiset jees, otettiin käännöksiä ja pysäytyksiä. Neitillä aluksi oli kontakti hakusessa, mutta vire parani kun työnteko jatkui. Maahanmenot liikkeestä oli priimaa, samoin seisomaan jäämiset. Ei valittamista.

Hyppyä treenattiin, se oli vielä aika hakusessa. Siihen keskitytään. Hyppäsi kyllä kivasti (joskin pari kertaa käskyn jälkeen katsoi minua ja hölmistyneenä pisti etutassut esteelle ja poseerasi siinä :D), mutta vielä pitää muistuttaa, että hypyn jälkeen jäädään odottamaan esteen taakse. Ei tarvitse ottaa askelta vastaan.

Noutoa kapulalla myös treenattiin. Hakee hyvin, mutta vielä ei osaa a) pitää kapulaa suussa (kun ojennan käteni ottaakseni kaoulan, päästää heti irti) ja myöskään sivulle ei ihan kunnolla osaa kapulan kanssa asettua.

Yksi päivä treenattiin myös namialustaa hyvällä tuloksella. Neiti on keksinyt, että alusta tietää ruokaa!

~~

Vapukin sai kengät jalkaan, mutta tänään huomasin, että takapää on aivan jumissa. Paivana kädelle, ja hyvin jähmeä takaa: tuntuu kuin hevonen suorastaan polkisi paikallaan suossa! No ei muuta kuin pyllyä treenaamaan. Maastossa pari päivää on käyty ilman satulaa, oikein kunnolla metsissä samottu ja hauskaa pidetty. Elokuussa onkin tammalle tiedossa kesäloma, kun itse poistun mökille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.