perjantai 13. elokuuta 2010

Mätsärit

Ensi alkuun päivitys Vapusta! Meni koulutreeni nääs eilen (tai siis, toissapäivänä, mutta leikitään että kello ei ole vielä kahtatoista) aika mukavasti. Ilman satulaa väänsin, kun huovat ja muut oli pesussa. Aloiteltiin ihan perusjutuilla, takasia alle, vähän avoa. Ravissa alkoi tamma olla hieman liian eteenpäinpyrkivä loman jälkeen, ja otin apuohjat auttamaan jotta selkä työskentelisi. Pohkeenväistöharjoitusta ravissa, kulki kivan kevyesti ja malttoi kun ei ihan hösöttämään päässyt. Lopuksi oli eteenpäinpyrkimystä kiva hyödyntää laukannostoharjoituksilla. Aluksi meinasi aina ottaa vähän ravia käynti-ja paikallaannostoissa, mutta lopulta tuli niin upeat nostot, että nauratti ilosta.
_____________________________

Mätsäreihin päästiin pitkästä aikaan! Jokimaalle lähdettiin kolmen koiran voimin: äiti toi Rosan paikalle, minä ja Minna saavuimme Taran ja Kidan kanssa. Paroni-pommi oli myös paikalla turistina. Rosalle (4,5kk) mätsärit olivat ihkaensimmäiset!
Porukkaa oli paljon. Toki, päivä oli jees ilmaltaan, ja viimekisoista on kauan. Äiti ilmoitti Rosan pentuluokkaan, minä Kidan isojen junnuihin ja Taran isojen aikuisiin. Järjestäjänä toimi Päijät-Hämeen ellsuojeluyhdistys RY, pentujen tuomarina toimi Arja Kettunen, isojen junnujen Teijo Tikka ja isojen aikuisten Jari-Pekka Kahelín.

Jouduin juoksemaan pää kolmantena jalkana kyllä kokoajan! Alkuun menin Rosan kanssa, neiti oli ensimmäisessä parissa. Vastassa oli bordercollie. Ihan mahtavasti toimi pikkutyttö ensikertaa: ei arastanut pöytää, antoi tuomarin koluta itseään, natusti nakkia tyytyväisenä paikallaan seistessään. Ympyrällä taisi pari laukkaa tulla (oli kauhean vaikeaa madella pommivauhtia!) mutta lähinnä ravasi. Pari pientä poukkoilua, kun vähän jännitti, mutta älyttömän terhakka ja tarkka oli suorituksesta! Tuloksena punainen nauha!

Sitten jo vähän myöhässä Taran kanssa kehään! Tara oli aina-energinen itsensä, mutta esiintyi hienosti. Ravi näytti hyvältä ja malttoi seistä, vaikka nakki houkuttikin aivan hirveästi ja mieluummin olisi vaikka polkkaa tanssinut. Tuomari oli aivan ihana! Hyväntuulinen, arvosteli hyvin ja oli kaiken lisäksi pirun mukava! Tykkäsi Taran pirteydestä, ja meille napsahti punainen.

Kidan kanssa junnukehään. Neiti oli muutenkin aika hermostunut tilanteesta, ja kehässä se näkyi paremmin. Lisäksi Kida suhtautuikin ensimmäiseen miestuomariinsa suurella varauksella. Hampaita katsoessa haukahti ärsytyksestä, ja muutenkin kyyryili miestä ja lähinnä keskittyi vilkuilemaan kehän ulkopuolelle tuttujen olinpaikkaa arvioiden. Koko esitys meni aika lailla plörinäksi, kun oma kiireen aiheuttama stressi vielä tarttui neitokaiseen. Sininen nauha saatiin ansaitusti.

Sitten tulikin pikku tauko ja ehdin vähän juoda mehua ja naukata lettuakin, jonka sisko jätti syömättä. Pentuja oli valtavasti harjoittelemassa viikonlopun pentunäyttelyihin, joten ehdin käväistä tyttöjen kanssa kehässä ennen Rosaa. Kida ehti ensin! Oli esiintyminen vähän parempaa kuin ensimmäisellä kehällä, taktisesti käännytin seisomaankin niin, että tuijotti napakasti kehän ulkopuolella olevia tuttuja. Juoksut meni ihan kivasti, vaikka vieläkin oli levoton ja kyyryili tuomaria. Kuitenkin ukko tykkäsi paimenesta sen verran, että tuloksille päästiin. Kolmas sija! Hyvin meni, ottaen huomioon neidin häsläämisen ja oman stressitilan.

Sitten Taran kanssa punaisiin. Minusta neiti esiintyi aivan mahtavasti, maltillisesti, kuitenkin Taramaisella energialla. Karvaton neiti ei kuitenkaan yltänyt enää jatkoon ja haastajamme ylipainoinen tollerineiti köpsötti neitini nenän edestä jatkoon. Ehkä paremmalla turkilla miellyttää neitini tuomarin silmää enemmän!

Vielä oli tovi ennen Rosan esiintymistä, mutta tuttuja oli paljon, joiden kanssa höpötellä. Iki-ihana Sera-kultsuvauvakin oli tullut ihmettelemään mätsäreiden menoa! Jutustellessa aika joutui, ja pien oli loppurutistuksen aika pikkupommin kanssa. Esiintyminen oli vielä mahtavampaa kuin ensimmäisellä kerralla! Seisoi kokoajan varmasti nakin avulla, ja paljolla kehulla häntä heilui ja esiintymisilo oli huipussaan. Ei juurikaan jännittänyt ympärillä olevia koiria. Kehälläkin kipsutti kauniisti ja luottavaisesti kanssani, ja olimme äidin kanssa hiivatin ylpeitä neidin suoritukseen! Jatkoon karvapallo ei kuitenkaan päässyt.

Kida SIN3
Tara PUN ei sij.
Rosa PUN ei sij.

Kida toi kotiin ison ruokalaatikon, erilaisia luita ja ruusukkeen.

Olipahan väsyttävä päivä! Mutta antoisa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.