tiistai 24. elokuuta 2010

The Vapu

Tänään palautettuani Johanna the kimppakyytiläiseni turvallisesti torille koulun jälkeen, hurautin samantien tallille. Satyeli vähän, mutta sehän ei pesunkestävää ratsunaista haittaa! Täytyy myöntää, että itku meinasi tulla, kun hevosen ihottumat/ruvet/mitkä lie senkun lisääntyvät. Vapulla ei kummoista kesäihottumaa ole koskaan ollut, mutta tänä kesänä kaikki on karannut käsistä. Koska tamma hankasi harjanjuurtaan ja siksi sai jouhet erittäin huonoon kuntoon, jouduin tällaisenkin toimenpiteen tekemään:No, rasvailua, puhdistusta, haava-ainetta... kaikkea mahdollista. Kun ne oli hoidettu ja normaalit toimenpiteet (kuppien pesu, hevosen harjaus ja varustus), niin paineltiin ensin maastoon rymyämään. Ai niin, melassinkin neiti nautti ennen lähtöä! Kuitenkin, tamma oli erittäin kiva, pirteä, tykkäsi rymytä maastossa mielikuvituspolkuja pitkin, kun kaatuneet puunrungot ovat valloittaneet oikeat reitit. Kiipeiltyämme ja rymyttyämme siirryimme vielä kentälle ennen sateen saapumista.

Aloiteltiin hakemalla hyvää muotoa ja takajalkoja alle. Sitten jyrkkää väistöä, että takapää pääsi kunnolla töihin. Tamma erittäin kevyt ja kulki fiinisti! Sitten harjoitusravia, pieniä väistöharjoituksia, kokoajan piti kulkea kevyenä muodossa takaset alla. Oli tosi kiva tässäkin! Vöistä on vielä vaikea juttu, ja hakeutuu helposti painamaan kuolaimelle, mutta muutama askel suoraan ennen seuraavia väistöaskelia helpotti, eikä painamista tullut. Ehdittiin vähän ravilla ottaa ympyrääkin, mutta sitten kaatosade rämähti niskaan ja otimme loppuravit ja kävelyt.

Hieno tamma ja hyvä mieli ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.