keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Hemmetin hyvä koira


Tarapostaus!

Jopas tuli hyvää palautetta Tarasta tänään agilitykurssilla! Ohjaaja otti lopussa Taran kanssa rataa ympäri ämpäri improvisoiden, kun vitsailin, että hänellähän on varmaan energiaa kuluttamaan virta koirastani, kun omasta jo hoiti. No ohjaaja suostui, ja oli mahtava katsoa Taran menoa osaavan ohjaajan kanssa! Kun neitikoiraa sitten kehuttiin, nousi rinta rottingille vähän huomaamatta - mehän emme Taran kanssa ole käyneet ollenkaan alkeiskurssia, vaan yhdessä opetelleet agilityn saloihin tiemme. Joten mukava nähdä, etten ihan pieleen ole koiraani opettanut! Jee!

No, itse olin ihan palikka. Miten se onkin, että kun koira on hyvä, ohjaaja on huono? Pidänkö mä yllä jotain tasapainoa? No, vielä mä virheeni korjaan ja sit lähtee! Tänään onnistuin kauniisti mm. kompastumaan esteeseen ja unohtamaan ohjaukseni kesken radan kun jumituimme kepeille odotettua pidemmäksi ajaksi, ja myös tulen ohjaajan mukaan ihan liian lähelle ja annan koiralle liian vähän tilaa. Mun pitäisi luottaa koiraan, kyllä se menee yli. Eli muistilista mulle: anna tilaa ja luota koiraan! Lisäksi ohjaaja huomasi, että koiraa ei oikein äänellä tarvitse ohjata, kehonkieli riittää. Antoikin vinkiksi kokeilla luopua äänestä, niin voin keskittyä kunnolla käyttämään kehoani. Tätä testaamaan!

Rataa en jaksa taaskaan tehdä, mutta se sisälsi varsinaista pyöritystä. Valssia, takaaleikkausta, A:n, kepit ja pari putkea. Kyllähän se siitä, paljon paremmin meni kun sain itse sumplia itselleni sopivan radan. Kun tein ohjaajan neuvomana, miten rata olisi nopein, olinkin jo ihan solmussa! Mutta meillä on aikaa, eikä tässä ole kuin alle vuosi kunnon rataa treenattu.

Pe menemme kokeilemaan ohjaajan neuvoja hallille, la lupasin vetäistä pikku treenit miitin merkeissä ja ma koirat pääsevät kouluun mukaan, sillä siellä on illalla epikset, joihin osallistun Taran kanssa. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.