keskiviikko 1. syyskuuta 2010

HevostokoaVapun ihottumat heittäytyivät sen verran ärtyisiksi, että hankasi jouhet pois. Siisteyden ja nopeamman paranemisen vuoksi leikkasinkin Vapulle tykkänään uuden syyslookin.


Tänään menin tallille suoraan koulusta, ja aikataulu oli tiukka, koska agility oli luvassa illalla (jonne en sitten kiireen takia enää lähtenytkään). Koska vaatteetkin olivat hitusen ratsastukseen epäsopivat ja valtava sadepilvi hönkäili horisontissa, päätin astioiden putsaamisen ja hevosen huoltamisen jälkeen tehdä jotain kivaa. Tähän vaikutti myös se, että Vapu oli juuri syönyt rehunsa, niin ei mitään superliikuntaa voi ottaa täydellä vatsalla.

Pilkoinpa vähän omenaa ja lähdimme tekemään pientä temppuilua Inkku-friisiläisen hiekkatarhaan. Aluksi Vapun piti tietysti tutkia koko tarha, kun se oli aivan vieras paikka. Sitten pyysin vähän käyntiä ympärillä ja treenattiin käskystä luokse tulemista. Naksuttimeen opetin myös samalla, aina naksautus kun haki omenan, jotta yhdistäisi äänen siihen. Vähän pyytelin ravia ja laukkaakin ympärillä, mutta koska en ollutkaan kovin uskottava, pysyimme lopulta pelkässä temppuilussa.

Jalan Vapu osaa suht hyvin nostaa käskystä jo nykyisin, mutta nyt treenattiin sitä lisää naksuttimella. Sitten otettiin vielä kumartamista, johon kaivataan vielä hitusen lisää varmuutta. Tällaista simppeliä, juuri sopivasti lähdimme talliin, koska kun hevonen pääsi vesikarsinaan haavojen puhdistusta varten, repesi taivas yläpuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.