sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kyynel

Tänään oli tosiaan ensimmäiset viralliset tokokisat Hollolassa P-Hau:n hiekkakentällä, järjestäjänä SCY. Tuomarina toimi Anne Nokelainen.
Kida on mennyt todella kurjasti viimeisimmät treenit, täysin epä-Kidamaisesti. Haluttomasti, osaamattomasti, laiskasti. Pari päivää takaperin porasin jo tulevaisuutta, mutta lauantain pidin kokonaan taukoa ja tänään puhkuin tarmoa kisoihin mennessä. Kaikki vaikutti hyvältä: koira oli rauhallinen, innokas ja hyvällä vireellä, ja ehdin jo odotella hyvää tulosta kentältä. Valitettavasti.

Luoksepäästävyys 10 - Ei ongelmaa, paitsi että vieressä ollut labukka vei Kidan koko huomion. Sitä neiti tuijotti ja piippaili, mutta ei kuitenkaan väistänyt tuomaria tai peruutellut, joten.
Paikkamakuu 10 - Ei ongelmaa, hienosti meni makuulle, paikallaan odotti ja käskystä perusasentoon.
Seuraaminen kytkettynä 8 - Kaikki alkoi mennä pieleen. Heti kun radalle astuttiin, meni plörinäksi. Ei kontaktia, haisteli maata, jätätti..
Seuraaminen taluttimetta 7 - Varmimmat liikkeet täyttä plörinää. Ei kontaktia, keskittyi kaikkeen muuhun, jäi kierroksissa, pysähdyksissäkin jäi seisomaan.
Liikkeestä maahanmeno 0 - Pahenee vaan. Vasta kolmannesta käskystä haluttomasti maahan, seuraamista jatkoi vaan.
Luoksetulo 7 - Kolmas vahvin liike kustu! Nousi seisomaan ennen käskyä paikallaan ja perusasentoon tullessa teki jonkun ihme viiden metrin hypyn.
Liikkeestä seisominen 8 - Hyvin haluttomasti pysähtyi. Ainakin odotti lupaa peruskäskyyn.
Estehyppy 6 - Joo-o, treeneissä osannut täydellisesti, mutta tottakai tänään kyllä hyppäsi hienosti esteen, mutta sen sijaan että olisi jäänyt seisomaan, juoksi tämä samantien minun luokseni esteen ohi töpö heiluen. AaaaaAAAaaargh..
Kokonaisvaikutelma 7
Pistemäärä 140, ALO2

Harmitti. Harmitti niin pirusti. Ja harmittaa yhä. Tajuaisin, jos kisa olisi kussut jännitykseni takia, mutta minua en jännittänyt! Olin tosi mahtavalla fiiliksellä! Olisin myös ymmärtänyt, jos Kida olisi jännittänyt, mutta se oli täysin rauhallinen ja radan ulkopuolella niin hyvässä vireessä. Yhden tehtävän jälkeen kokeessa neiti lähdi randomisti vaan pois kehästäkin, mitä ei ole KOSKAAN tehnyt...

Ilmeisesti olen pissannut jotain pahasti treenatessa, ja nyt se kaivelee tytön hampaankolossa. Nyt alkaakin tokotauko, seuraavan kerran treenataan vasta kun kurssi alkaa syyskuun lopussa, seuraavat kisat lienee vasta 6.12. Keskitymme nyt "omaan lajiin", agilityyn.

Kiitos heille, jotka kannustivat radan ulkopuolella! Onhan tuo vielä älyttömän nuori ja varaa kehittyä on paljon, mutta kaivaa tosiaan se, että jostakin tyytymättömyydestä treeneissä tämän on tultava. Kyseessä kuitenkin koira, joka tähän asti on rakastanut hommaa ja voitti möllinsäkin kirkkaasti, vaikka ikää oli vielä vähemmän.

6 kommenttia:

 1. Heippa, koirasi vaikutti todella lupaavalta. Ei kannata vielä lannistua, aina ei voi tulla sitä ykköstä. Ja tavallaan pienestähän se oli kiinni teilläkin. Tsemppiä treenaamiseen! Seuraavassa kokeessa voi taas olla ihan eri meiningit :)

  t: kehän reunalta teidän työskentelyä ihaillut

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Tosiaan ei lannistuta, ja ykköspaikkaa ei edes odoteltu, mutta ei kyllä pohjanotaareustakaan :D Katsotaan mitä tauko ja kurssitreenaus tuo tullessaan!

  VastaaPoista
 3. Kyllä se siitä vielä nousuun lähtee!! :) Minä luulen et alkaa olla semmonen ikä, et ei kiinnosta oikein kuunnella. Lucallaki on ollu vähän semmosta tottelevaisuuteen liittyvää, missä ennen ei oo ollu ongelmia, mut onneks ei mitään isompaa. :)

  VastaaPoista
 4. Höh. Mut tiiäks miltä tuntuu tämmösen jälkeen se ykköstulos? nimim. ekat kisat 100,5p, seuraavat 3 kisaa sama homma, mut sit tadaa. (; yhtäkkiä kaikki vaan selkis. Ja oli sit ihan huippu olo kisoissa se eka ykköstulos, kamalan puurtamisen ja vaivannäön jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Ai niin ja toi edellinen terkuin Henni ja Bambi

  VastaaPoista
 6. Henni ja Bambi kiitos! Sitä ykköstulosta odotellessa. :D Ja ei, en edes odottanut ykköstulosta, toivoin edes tasaista kasilinjaa... noh! Koko elämä aikaa!

  VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.