keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Syystunnelmaa

Okei, murkkuiän tuhoja on vähän saatu tasaantumaan. Pienellä kikkailulla tuon Kidaneidin kanssa pääsee suht asiallisesti pihalle, eikä naapurien illalla tarvitse kuunnella oopperalaulantaa oveltamme, ei koiran eikä omistajan huudon muodossa. Sänkynikin on jäänyt rauhaan, kun isken makkarin oven kiinni poistuessani taloudesta.

Agiliitämässä tosiaan käytiin muutamia päiviä takaperin. Kidan kanssa pientä pyöritystä, ohjausharjoituksia, vähän takaaleikkausta ja sellaista simppeliä. Esteen kierto-käsky mennyt liian hyvin päähän, neiti nimittäin kiersi esteen, mutta hyppy unohtui. Se korjattiin kuitenkin onnistuneeksi pari kertaa. A-testattiin, meni hienosti arkailematta. Putkeen irtoamisharjoituksia, kaukaa sain lähettää ja innokkaasti juoksi sisään.
Taran kanssa otettiin pientä rataa, joka sisälsi hyppyjä, kepit, puomin, A:n. Vähän kiertoa, poikkileukkaista, ohjausharjoituksia. Kepit menee äärettömän hyvin, kun osuu oikeasta kohdasta sisään niin hienosti menee! Sen sijaan ohjausta pitää treenata paljon. Myös pussi otettiin, hyvin ryömi. Keinua myös harjoiteltiin, kolmannella kerralla oppi jo, että keinu muuten putoaa alas ja vähän arkaili, heittäytyi mahalleen siihen. Muuten meni ihan hyvin, ilman hihnaan namin avulla.

Sunnuntaina oli Kidan kanssatokotreenit, kolmosryhmässä. Aloitettiin tutustumalla ohjaajaan, sitten oli paikkamakuu ryhmässä. Kida oli äärettömän hienosti, tosin kävin sitten palkkaamassa sitä kesken makuun ohjaajan pyynnöstä, ja tottakai silloin neiti nousi istumaan, kun palasin paikalleni. Ei ole tottunut, että käyn enää palkkailemassa kesken makuun. Loppuun makasikin aloilleen häiriintymättä, vaikka vierustoveri lähti liikkeelle ja yksi vähän haukkuikin.
Sitten oli seuraamista. Kida oli hösö. Tepsutteli, yritti näykkiä, oli levoton. No, syykin selvisi, sillä heti tehtävän lopuksi neiti kipitti pusikkoon kunnon stressikakalle... :'D Kaksi kaveria samassa tokoryhmässä, niin kovat paineet kun leikkikaverit puuhaa jotain ihan muuta kuin painii pellolla pikku paimenen kanssa. Loput seuruut meni hienosti!
Treenattiin myös nopeita maahanmenoja, ja lopulta takkuillut liikkeestä maahanmenokin sujui hienosti.
Viimeiseksi vielä tokohyppy, ongelmana ollut, ettei koira jää odottamaan, joten sitä harjoiteltiin. Pari kertaa meni vinoon, mutta kun ohjasin koiran kauempaa esteelle, niin hyvin meni!

Ollaan myös käyty porukalla lenkillä, kuvamateriaalia olisi, jos laiska omistaja muokkaisi...

Vapusta vielä! Liikaa eläimiä... Jalka on voinut hyvin, viikonloppuna hypättiinkin neidillä, minä huonosti, toinen ratsastaja sitten paljon paremmin. Maastossa on nautittu syysilmasta ja sänkipellolla ja koulua väännelty. Normielämää, ja karvakin kasvaa siihen malliin, että talvi on tulossa.

2 kommenttia:

  1. Vai että toinen ratsastaja hyppäsi paljon paremmin! Tuota en ihan helposti niele. Hyvä kun pääsin edes siitä isosta pystystä yli :'D

    VastaaPoista
  2. Hei! Saisiko sinnuu linkitellä? Hieno blogi!

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.