maanantai 13. syyskuuta 2010

Taito-Tapsa!



Mölliagipäivä! Kun olin käyttänyt koirat lenkillä ja leikkimässä, pakkasin ne ja kaikenmaailman tavarat autoon ja hurautin koululle. Opiskelen siis hevosenhoitajaksi Asikkalassa, ja samassa paikassa on myös pieneläinhoitajat tiloineen - koirahäkkejä löytyy, ja varasin tytöille sellaisen koulupäiväksi, kisat kun käytiin meidän maneesissa. Hyvin jäivät neidit sinne, häkin kasasin ja pureksittavat jätin, avasin myös luukun, josta pääsi ulkohäkkiin. Hyvin olivat neidit viihtyneet, sillä kun puoli neljän aikaan menin neitokaiset hakemaan, istuskeli Kida ulkona ja Tara torkkui sisäpuolella.

Pari tuntia piti tappaa aikaa ennen kisoja. Minna tuli bussilla paikalle ja Millakin kaverinsa kyydissä. Kisat jäivät hyvin pienimuotoisiksi, osallistujia oli yhdeksän mölliluokassa. Ilmoitin Taran kisaamaan mölleihin, ykkösen otin harjoitusratana.

Rata oli aika helppo. Jännitin lähinnä sössiväni käskyissä, jolloin koira menisi hämilleen ja ohittaisi omiaan. Vaan eipä käynyt näin! Nollarata ja vielä aivan mahtavalla ajalla, tuloksena LUOKAN VOITTO! Paras Tara!

Otin sitten vielä ykkösluokan radan. Alkoi mahtavasti (kontaktit oppinut hiton hyvin!) ja tiukka kurvi kepeille sujui mahtavasti. Rauhotin koiran varmuudeksi ja kepeille - TÄYDELLISET! Meni niin hyvin, että pakko oli palkata, harjoituksenahan rataa mentiin. Renkaalla ei ongelmaa, mutta putkella sössin minä. Meinasin sanoa puomi, tulikin pupupu... kun en keksinyt mitä sanon, ja loppuun lause: "Putki hitto mikälie!" Tara oli jo menossa putkeen, mutta palasi katsomaan mitä ämmä oikein sekoilee. : D Kuitenkin, loppu sujuikin kuin tanssi!

Koska kisat olivat pienet, Kida pääsi kokeilemaan vieraasssa hallissa vieraiden ihmisten keskellä toimimista. Minien mentyä otin Kidalla suoralla hypyn, puomin ja hypyn (hypyt tosiaan minikorkeudella) ja sitten kaarsimme kolmelle putkelle. Putkilla irtosi äärettömän hyvin, mutta puomin ohitti ensin, koska ohjaaja unohti, ettei kyseessä ollutkaan Taran kaltainen konkari. Korjasin, annoin kunnolla käskyn, meni hienosti. Kontaktit hanskassa mun taitopaimenellakin!

Eipähän ollut turha reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.