maanantai 22. marraskuuta 2010

Kuutamoratsastus

Ai, minä sitten rakastan täysikuuta yhdistettynä pieneen pakkaseen ja lumeen! Oli kyllä mahtava olo kun hipsin illan tultua tallille, täydelliseen rauhallisuuteen, kun muita ei ollut paikalla. Hevoselle varusteet ja hyväkuntoiselle, pehmeälle kentälle koulua vääntämään taivaalla möllöttävän loistepallon valoon. Vapu oli kyllä kiva, vaikka lähinnä keskityin istuntaani, jonka kanssa taistelin koko viimeperjantaisen ratsastustunnin opettajan käänneltävänä. Ihan hyvää tulosta tulikin, mutta kyllä hevonenkin pääsi töitä tekemään.
Kulki käynnissä ja ravissa kivassa muodossa hyvässä temmossa, vaikkakin ravissa meinasi olla laiskempi ja oikea kierros on aina yhtä jäykkä kuin yleensä. Notkistelulla parani. Pohkeenväistöt olivat alkuun jäykkää, mutta nekin sujuivat hetken vinkuroinnin päätteeksi. Ravia vähän aktivoin, sitten laukannousuja, jotka sujuivat kuin tanssi. Puhtaasti ja kauniisti käynnistä ilman raviaskeleita, molempiin suuntiin. Oikea on kyllä huomattavasti parempi. Loppuun sitten vielä kahdeksikkoa ja ravaamista eteen, hevonen oli mukavan herkkä ja hyvä. Mahtava fiilis jäi!

Suoraan tallilta lähdinkin sitten Kidan ja Taran kanssa iltalenkille. Luminen frisbeegolf-kenttä oli satumainen kuutamossa! Koirat tykkäsivät pörrätä pikkupakkasessa ja Kidakin käyttäytyi hyvin. Tuossa muutama päivä takaperin tuli testattua, että Kidan kiihtyminen liittyy lähinnä Taraan: menin Kidan kanssa kaksin ulos ja Johanna seurasi Jetan ja Taran kanssa perästä, ja Kida meni todella kauniisti ja hiljaisesti pihalle. Hihnassa käyttäytyy hyvin, ja hienosti on kyllä oppinut yli-käskyn, jota käytän autotietä ylittäessä. Ei kyllä hidastele lainkaan vaan nopeasti kiiruhtaa suorinta tietä tien ylitse. Takaisin-käskystä palaa vierelle ja ottaa katsekontaktin saadakseen luvan hakeutua pois, ennen vapaa käskyä ei moista yritä (tai jos yrittää, rykäisy riittää palauttamaan ruotuun). Jospa minun varmuuteni koiranomistajana alkaisi palautua pikkuhiljaa..

Aivan, ja Kida pitäisi ilmoittaa tammikuun ryhmiksiin, vaikka minua pelottaakin. Tuomari on kuitenkin niin mainio, että pakko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.