torstai 11. marraskuuta 2010

Maalaistolloilua

Viikoksi joutui Tara yksin kahden pommin seuraksi äidin luokse maalle, kun minä pakkasin kamani ja otin vielä Kidan kainalooni. Suuntana oli Asikkalan koulu, jonne muutin viikoksi talliviikon ajaksi. Kämppikseksi sain Johannan ja Jetta-valkkarin, joten luvassa oli varmasti hauskaa puuhaa seuran puolesta.

Hienosti neiti olikin! Ensimmäinen yö oli levoton, mutta nopeasti oppi neiti tavoille. Ei tuhonnut mitään, kerran yllätin ulvomasta, mutta syykin selvisi: raasu ei ollut käynyt kakalla aamulenkillä, ja hätä oli melkoisen suuri, niin piti tuskaansa vähän ulista..
Agilitytreenit meni päin mäntyä maneesissa, ja se kyllä tuntui ikävältä. Sen sijaan toko nyt meni ihan ok, kun ottaa huomioon, että häiriönä oli ihanasupermahtavajeejee Jetta. Ruutua treenattiin ja pientä perusmenoa. Muuten sai neiti juosta valkoisen kaverinsa kanssa sydämensä kyllyydestä Asikkalan laitumilla.

Juoksut Kidalla alkoivat! Nätisti heti Taran perään.

Tara oli käyttäytynyt mallikkaasti äidin luona (ja huomaa taas, kuinka paljon avokätisempi ruokkija tuo äitini on.. melkoisen tanakka matami palasi maalaisreissulta). Ekat päivät oli selvästi ikävöinyt ja tuijotellut kaukaisuuteen auton toivossa, mutta sitten oli rentoutunut. Äiti käytti Taraa metsälenkeillä ja muuten neiti sai vahtia pihalla taloa. Mutta oli kyllä riemuinen neiti, kun kotiin pääsi! Koko loppuillan makasi tolleri sängyllä ketarat ojossa ja yönkin vietti tiiviisti kainalossani.

Vapu oli kiva! Kiia kiltisti hoiti neitiä viikon ajan ja tänään pääsin oman ratsun selkään vähän koulua vääntämään pimeydessä tihkusateessa. Oli kivan herkkä, kuuliainen ja reipaskin, ei tarvinnut pohkeet verillä hutkia eteenpäin. Hieman hiekasta muodostuneet tilsat ahdistivat, mutta nöyrästi toimi silti. Laukannostoissa vähän tökki, mutta pienen palaverin jälkeen nekin sujuivat kivasti.

Viikonloppuna luvassa agilityä ja verijälkeä!

2 kommenttia:

  1. Kuulinkin tästä teidän verijälki-jutusta :-D Kuulosti kivalle! Ja kerrohan sitten että miten meni!

    VastaaPoista
  2. "ihanasupermahtavajeejee Jetta" total reps :''''''''''D

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.