torstai 30. joulukuuta 2010

Agelityilyä ja vuoden 2011 aloittelua

Varsinainen sanahirviöinen otsikkona.

Lähdimme parin kaverin kanssa treenaamaan taas Korkeavire OY:n hallille. Kida kyllä tykitti kuin isompikin maailmanmestari ja odotukset pikkuvintiön suhteen nousivat tähtilukemiin sillä hetkellä! Otin tänään ensimmäistä kertaa korkeampia estekorkeuksia, koiran itsevarmuutta tarkkaillen kokoajan, tottakai.

Alkuun otin Kidan kanssa pari kertaa simppelin tehtävän. Este, jolta suoraan putkelle. Hyppäsi esteen ilmavasti ja irtosi putkeen ilman kummempaa ohjaamista kuin torpedo. Seuraavaksi muistelimme keppejä, ja hyvin ovatkin mieleen painuneet. Haki itse hienosti, mutta rytmi pitää vielä oppia, kädellä ei kuitenkaan tarvinnut kuin alussa hieman avustaa, muuten meni hienosti molemmilta puolilta ohjattuna. Aika ylpeä olin, keppejä on kuitenkin harjoiteltu älyttömän vähän!
A:n kokeilin, meni rohkeasti ja vauhdilla ja kontaktit otti hienosti. Samoin puomilla: puomilla etenee vielä vähän hitaasti, varman päälle, mutta kontaktit muistaa erittäin hyvin.

Ensimmäistä kertaa uskalsin kokeilla Kidan kanssa keinua. Johanna laski pään hitaasti ja turvallisesti alas. Otti alkuun kontaktin hyvin, kiipesi rohkeasti keinulle, avustuksella pysähtyi oikeaan kohtaan käskyn saattelemana ja odotti rauhassa, kun keinun pää laskettiin alas. Sitten rauhassa pois keinulta. Ei aristellut yhtään ja suoriutui tehtävästä erittäin hyvin!

Eteen-käsky on loistava. Otin kolmella esteellä eteen käskyn, irtoaa hyvin ja menee itse. Muutenkin tuo neiti on hyvin helppo ohjata. Se rakastaa puuhaa selvästi, on energinen muttei kiihdy hösöttäväksi, vaan pysyy hallinnassa. Palkkaus tapahtuu pallolla ja nakeilla sekä valtavilla rapsutuksilla ja kehumisilla!

Otin sitten vähän ohjaustakin, esteen kiertämistä. Se takkusi alkuun, mutta lopulta sain muutaman todella hyvän kierron ja niistä kun sain annettua kunnolla kehua, teki myöhemmin tehtävän erittäin onnistuneesti.

Mahtava agipakkaus minulla!

---

Tara nyt oli taitavaan tapaansa hieno. Niin kisakunnossa olisi kyllä, että pakko alkaa tosissaan miettimään. Mölleihin ajattelin sen kanssa mennä 9. päivä. Otin vähän rataa, mikä sisälsi putkea, hyppyjä, puomin, A:n, renkaan. Renkaalla hyppäsi ohi pari kertaa, mutta korjauksella meni loput hienosti. Kontaktit ottaa hyvin, minun hösökoirani! Esteillä ja putkilla ei ongelmaa, kuunteli kivasti ohjauksenkin vaikka energiaa oli kaupungin tarpeiksi. Aivan, ja kepit kokeiltiin myös. Ne on oppinut erittäin hyvin, ei vielä hae oikeasta kohdasta, mutta kun auttaa oikeaan väliin niin kepit menee taitavasti loppuun saakka, ohjasipa kummalta puolelta tahansa.

Keinu kokeiltiin myös taas ja hyvin on jäänyt päähän. Hakee sinne varovaisesti, mikä on aika uutuutta Tapsalta. Ottaa kontaktit, malttaa ja ei pelkää. Mainio!

---

Eilen kävin ratsastamassa koulun asettamien tallitöiden jälkeen Vapulla hangessa. Johanna lähti koirien kanssa mukaan ja pääsimä Johanna Vapun selässäkin käymään. Tamma ei paukkeesta välitä, ei lotkauttanut korvaansakaan vaikka raketteja alettiin taivaalle ampumaan. Puolisen tuntia yli polven korkuisessa hangessa käynnissä, ravissa ja laukassa oli kyllä mainion mahtavaa treeniä pullaponilleni!

Puoleayötä ennen käytettiin koirat pihalla paukkeessa. Tara ei välittänyt mistään, tietenkään, Kida sen sijaan arkaili. Minun väsymykseni ei kyllä auttanut asiaa yhtään, hermo paloi, mutta minkäs teet. Sisällä paimen ei kuitenkaan piitannut äänistä tai valoista tuon taivaallista, niin en sitten tiedä aiheuttiko epävarmuutta ennemmin ihmisten mölinä ja tulenkatkuinen haju ilmassa.

Jännittäviä seikkailuja ontaatusti luvassa myös vuodelle 2011!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.