keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Hienoin teini! Hehkutusta, kertomusta ja vähän suunnitteluakin

Kidaa pitää vähän hehkuttaa, on se hieno tyttö nyt kun ollaan edistytty! Ainoa miinus on, kun tuo on keksinyt haukkumisen ihanuuden. Ulkona jos on vähän tylsää, voisi vaikka haukkua, tai jos summeri soi niin haukutaan vähän tai jos avaimella tulee joku sisään kun itse olen kotona niin jos vähän haukkuisin. Liian innokas talovahti. Ei onneksi hauku kun olen poissa tai kun itse tulen sisään, mutta ärsyttää silti.

Mutta hehkutukseen! Eilen päästiin aivan hiljaisesti ulos, palkkailin kun oli niin rauhassa ja iisisti sitten päästiin lähtemään. Tänään tuli vähän piippailua, mutta aika vähän kuitenkin. Käytävässä on jo hiljaa, vähän jos inisee niin pieni shh-ääni riittää yleensä muistuttamaan, että nyt ollaan hiljaisella alueella.

Kidan kanssa olen mennyt nyt lenkkejä vapaana laiskuuttanu, ja mahtavaa treeniä on ollut! Tänään ohitettiin pari pelottavaa lasta pimeässä - lapset raahasivat vielä pelottavia pulkkia perässään! Hyvin pysyi vierellä kun teimme ohitukset vaikka vähän jännitti. Iltalenkillä taas edellä kulki koira kytkettynä, ja aina kun Kida meni mielestäni liian pitkälle pois päin minusta, kutsuin luokse je heti totteli. Eilen iltalenkillä myös haki itse katsekontaktia kun kutsuin luokse ja otti seuruuta, niin toki palkkasin mahtavasta käytöksestä. Harvan vuoden vanhan koiran kanssa voi tällä tavoilla lenkeillä kulkea!

---

Taran kanssa on ollut vähän hiljaiseloa, kun agilitystä on ollut taukoa. Tänään sain vihdoin aikaiseksi siistiä neidin tassu-ja korvakarvat edustavampaan kuntoon. Jos sitä sunnuntaina menisi mätsäreihin! Itseasiassa lupailin Taraa Kiialle JH-kehään, katsotaan miten kaksikon käy!

---

Vapulla on ilmeisesti piikit hampaissa, oli sen verran outo suustaan kun koulua väännettiin eilen. Muuten on neiti kivassa kunnossa, heinämahaa on, mutta kylkiluut tuntuvat normaalisti. Pömppistamma. Käytiin tänään lyhyt, luminen kävelylenkki - lyhyt siksi, että hanskani pettivät minut ja sormet olivat niin jäässä, että kipeää teki. Huomenna menenkin kaverin kanssa Vapuun tutustumaan, aikomuksena jos alkaisin toverilleni pitää vähän ratsastustunteja.

---


PS!. Muutama päivä takaperin päätimme Johannan kanssa yhdistää koirien ja hevosen liikutuksen, joten piskilauman kera suuntasimme tallille. Laitettuamme hevosen kuntoon kapusimme molemmat selkään ja lähdimme pellon ympäri kulkevalle radalle ratsain. Taralle homma on tuttuakin tutumpaa, Kidakin oli kuin vanha tekijä, onhan tuo pari kertaa ratsain ollut liikutettavana. Jetta mietti alkuun ja haukkui hevosta, mutta onneksi Vapu on varma eikä välittänyt valkoisen louskutuksista. Kivasti saivat neidit pinkoa, vaikka lähinnä käyntiä menimme: hienosti Vapu kantoi meidät molemmat myös ravissa ja laukassakin. Ihana harrastaa eläinten kanssa, joihin voi luottaa! Eipä tällainenkaan toiminta onnistuisi säikyllä, epävarmalla hevosella, puhumattakaan jalkoihin hyökkivistä tai karkailevista koirista.

PPS!. Näyttelyitä olisi ensi vuodelle ainakin pari tiedossa, mihin menen Kidan kanssa jos uskallusta ja turkkia riittää. Tammikuinen näyttäytyminen on varma, mutta siihen se jääkin. Kysymysmerkin alla siis.

16.1 Lahti - tuomarina Rainer Vuorinen
7.5 Mikkeli - tuomaria ei tiedetä (?)
30.7 Porvoo - tuomaria ei tiedetä (?)

KV:t ovat liian isoja tapahtumia meille, joten ryhmänäyttelyitä katselen sillä silmällä. Kovin kauas en jaksa kulkeutua, ellei satu olemaan superhyvää tuomaria. Kuitenkin H:ta tässä kalastellaan, ei sen kummempaa. Taraa en taida uskaltaa näyttelyihin ilmoitella!

Tokokalenteriakin voisi alkaa miettimään, mutta tietenkään ei nyt toiminut sivusto, josta moisia kyttäisin, niin menköön ensi kertaan.

Agilityäkin voisi alkaa kisaamaan Taran kanssa! Eli potentiaalinen agikalenteri voisi olla tämänmoinen (jos saan treenit kulkemaan..):

23.1.2011 Hyvinkää (viim. ilm. 12.1.2011) (?)
6.2.2011 Helsinki (viim. ilm. 1.2.2011) (?)

Taso 1 on meillä, ekoja kisoja odotellessa....

Kuinka kaikki suunnittelu, ideat ja motivaatio ajoittuukin aina yölle? Pakko myöntää, minulla on itsetunto harrastamisen (niin hevosten kuin koirien kanssa) suhteen niin matalalla, että pakko hankkia joku personal-tsemppari ryhmä, jotta jaksaisin alkaa taas uskomaan itseeni. Tällä hetkellä tunnen olevani maailman kurjin kouluttaja ja ennenkaikkea kisaajaehdokas! Huoh.

3 kommenttia:

 1. Älä huoli, et sä oo lainkaan kurja kouluttaja yms! Johan itsekin pyörsit sanasesi kun kerroit aiemmin kuinka hyvin Kida on edistynyt uloslähdössä :).

  Määäääkin tuuun ryhmikseen tammikuuussa nahkalassien kanssa... Teillä on btw outo ja tiukka tuomari sielä :D. Erikoinen persoona, tullu tutustuttua collie-kollegioiden merkeissä.

  Ja pakko vielä sanoo, että tykkään tosta Vapu -osiosta ;).

  VastaaPoista
 2. Saat olla kyllä superylpeä Kidasta! Hienosti on edistynyt uloslähtö ja koira käyttäytyy muutenkin kuin unelma. Täysi kymppi sulle koirankoulutuksesta.

  Näyttelykalenterikin näyttää melko samalle kuin mun, tottakai 8) Paitsi tuo Porvoo? Liekö missasin sen, vai mitä. Mutta jos sä olet sinne menossa, niin tottakai ilmoan Jetan myös. Samalla kyydillä kun päästään. Ja tulette Joensuuhun kesällä mun kanssa! Joko KV tai KR.

  Varmistan, että alat kisaamaan Taran kanssa ja tulen vaikka piiskaamaan sua eteenpäin! Siitä se agilityura alkaa.

  Miuh.

  VastaaPoista
 3. Jaahas, mikä mä olen jos en tsemppari!!
  Hyvältä näyttää minusta Kidan kanssa, mitä illalla näin kuinka hyvin pysy hanskassa vaik ihmisiä kulki ohi. Kida alkaa kuuluu näihin koiriin minkä kohdalla totean "Miks mun koirat ei tee noin???"

  Ehdottomasti Taran kanssa kisoihin. Nyt vaan muistat olla käyttämättä sitä ääntä, koska Tara toimii mainiosti ilmankin!

  Sä joudut tekemään kohta kalenterin, et ketkä kaikki Vapulla käy :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.