tiistai 14. joulukuuta 2010

Paras treenikoira!

Pakko kirjoittaa hyvä fiilis ylös ennen tallille lähtöä. Jos mainio päiväni jatkuu ja Vapu menee hienosti, kirjoitan sitten illalla lisää viestin perään!

Kidan kanssa päätin ottaa tokotreenit. Palkkaukset, naksutin, kapula ja lapanen lähti messiin, panta kaulaan ja hihna mukaan varmuudeksi. Ai että oli neiti liekeissä heti ovelta asti, tiesi oikein hyvin, mitä olemme menossa tekemään. Likka kävi tarpeilla, ja sitten menimme tokoilemaan pulkkamäen viereen, jossa laski kovaäänisiä lapsia. Yhtään ei häirinnyt, koira keskittyi minuun ja suoritukseen.

Seuraaminen vapaana oli parasta vähän aikaan! Leikkimielinen harjoittelu lenkeillä on tehnyt tulosta. Otin pidempää pätkää, joka sisälsi suoraa, pari pysähdystä perusasentoon, käännöksiä oikeaan ja vasempaan sekä suunnanvaihdoksia. Palkkaus lopussa, ja ai että! Kontakti pysyi kokoajan ja hyvä vire ja on oppinut suunnanvaihdoksenkin niin hyvin, ettei oikeastaan tarvitse enää avustaa. Kun minä käännyn jyrkästi vasempaan, kierähtää Kida "takaani" omalle paikalleen sivulle.
Katsekontakti on kestävä. Kovaääninen täti ohitti meidät saksanpaimenkoiransa kanssa, ja otin Kidan perusasentoon ja pyysin pitämään katseensa minussa. Pari kertaa laski ja piti kurkata, mitä saksalainen oikein örisee, mutta muuten piti kontaktin. Kehuin ja palkkasin hyvästä, kestäneestä katseesta ennen vapautusta.
Liikkeestä maahanmeno oli hyvä. Alkuun otin ihan seuraamisen yhteydessä maahanmenon niin, että pysähdyin itsekin, naksautin ja palkkasin. Lopulta ihan "oikeaoppisesti", ja nopeasti hakeutui maahan ja jäi odottamaan. Kävelin koiran taakse, sitten palasin vierelle, odotin ja annoin sivu-käskyn. Nappisuoritus.
Liikkeestä pysähtyminen suoritettiin samoin kuin maahanmeno. Pari valmistelevaa harjoitusta, seuruu, käsky, naksautus, palkka. Sitten pari kertaa onnistuneesti oikeaoppisesti.
Paikkamakuun otin hyvin lyhyenä, ikäänkuin lämmittelynä treenin alussa. Eipä tuo piitannut mäenlaskijoista, ihan leppoisasti makoili siinä, pysyi maassa kun meni sivulle ja nousi vasta sivu-käskystä.
Luoksetulo oli vauhdikas! Pari kertaa otin uusintana, kun teki innokkaan loikan päästyään luokseni ja kääntyessään perusasentoon. Kolmas kerta ilman palkkausta saman tien uusittuna muistutti mikä meni väärin, ja sitten tuli pari huipputulosta joista isoa kiitosta.

Noutoa treenattiin myös! Kapula vei kyllä koiran niin liekkeihin, ettei tosikaan. Ensin muistutin kapulan pitoa suussa, ja hyvinhän tuo pysyi, vaikka taukoa nouto-harjoituksista on paljon. Sitten perusasentoon, kapulan heitto ja lähetys. Ampaisi kyllä kuin nuoli hakemaan! Hienosti osasi hakea, tuli sitten perusasentoon kapula suussa ja odotti niin kauan esinettä pitäen, kunnes otin pois. Hieno Kidetti! Harjoiteltiin myös eteentuloa, ja oivalsi nopeasti naksuttimen ja palkkauksen avulla mitä hain takaa. Sitä tehokkaammin myöhemmin.

Sitten käytin vielä neidit lenkillä, hain siis Taran sisältä jolkottelemaan lumeen. Hyvä fiilis! Aiempi estetuntini koululla meni tänään myös mainiosti ja nyt toivon, ettei kouluvääntö Vapun kanssa pilaa päivän hyvää putkea. Pianhan se selviää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.