keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Toktoktoktok

Pääsin tänään aikaisemmin koulusta ja sitä juhlistaakseni oli luvassa runsaasti ulkoilua koiraneitien kanssa. Lähdettiin alkuun ihan lenkille, valjaat päälle ja hihnat olalle, namiakin taskuun. Suunnitelmissa oli lenkin vaiheessa treenata Kidattimen kanssa ja suunnata lopuksi vielä koirapuistoon, jonne kaveri tulisi käppänäpoikansa kanssa.
Niin Tara kuin Kida olivat melkoisen liekeissä. Ne kulkivat todella kauniisti vapaana (Tara varmasti haistoi taskussa olevat herkut..) ja totesin, että Tapsasta olisi sittenkin voinut saada kelvon tokokoiran, niin hyvää katsekontaktia ottaa seuraamisissa! Vastaan tuli ensin kaksi lenkkeilijää, ja pyysin koirat tien vierelle lumihankeen istumaan paikka-käskyn saattelemana. Siinähän neidit odottivat ja saivat ohikulkeneilta kehuja käytöksestään. Vapaa-käskyn jälkeen jatkettiin matkaa. Tulipa vielä hiihtäjä, ja sama uudestaan: koirille käsky mennä odottamaan tiensivuun ohikulkijan siirtymistä eteenpäin. Nätisti odottivat taas sievässä rivissä hangessa.

Tokoilussa treeninamit loppuivat tykkänään kesken, mutta suoritimpa palkkaamisen leikkimällä lumella, kirkkaalla, kehuvalla äänellä ja suurilla huomionosoituksilla. Seuruuta, liikkeestä makuuta ja pari luoksetuloa. Makuullemenoissa epäröi, meinaa jatkaa seuruussa, mutta kaikki muu mahtavan hienoa! Ei voi kun kehua pitkästä aikaa täysillä.

Metsän kautta mentiin sitten puistoon odottamaan Erikaa ja Remusta. Alkuun seuraksi tuli sharpei-uros, jolle Kida ei lämmennyt ollenkaan. Remuksen kanssa neiti innostuikin leikkimään oikein kovastikin! Tara ei tykännyt, se sanoi pari aika kovaa sanaa kun Remus tuli hänen lumileikkiin kovasti räksyttäen. Kidan iloksi vielä ihana Alma-belggari tuli puistoon ja neiti juoksi torpedon lailla itsensä kunnolla väsyksiin. Eipä onneksi tarvinnut kotiin kävellä, kun pummasimme Erikalta kyydin. Emme toki laiskuuttamme, emäntä oli vain unohtanut hanskat ja kahden tunnin ulkoilun jälkeen olivat sormet tunnottomina ja mieli lämpimään oli kovin voimakas...

Näin pikaisesti tuli tämän päivän tarina kerrottua, nyt sinkaisen tallille! Luvassa on hampaiden raspaus. Huomenna kouluvääntöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.