sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Mölliagin voitonhuumaaKanavan koirakilta järjesti jälleen mölliagit Asikkalassa, meidän koulumme maneesissa. Sinne suuntasimme koko konkkaronkka, minä Kidan ja Taran kanssa, Johanna Jetan. Varsin tulosrikas käynti, eipä kaduta sinne meno!

Ilmoitin Kidan mölliluokkaan hetken mielijohteesta treeni-periaatteella. Alunperin minun piti ilmoittaa se vasta maaliskuun mölleihin, mutta ajattelin tämän olevan hyvää harjoitusta, varsinkaan kun rata ei ollut vaikea. Ainoita uutukaisia asioita olivat pituuseste ja muuri - niitä emme ole kokeilleet kertaakaan! Olin silti optimistinen ja se kannatti.
Ensinnäkin: tuo koira on helvetin nopea. Minun pitää oppia kertomaan Taran vauhti kahdella. Se hyppää korkealta ja rohkeasti, yhden esteen kielsi kun ohjasin sen huonosti. Irtoaa ja kuuntelee ohjeet, loistava ohjattava! Pituusesteellä ei edes epäröinyt, loikkasi ylitse. Kontaktiesteet menivät todella hienosti, varsinkin puomilta poistuminen: neiti pysähtyi täysin käskystä kontaktipinnalle ja palkkauksen jälkeen matka jatkui. Ainoa harmittava asia radalla oli viimeinen putki. Se oli mennyt aivan mutkalle aiempien maxikoirien rymistyksestä, eikä kukaan ollut vaivautunut oikaisemaan sitä! Näin ollen putki muistutti S-kirjainta, eikä Kida päässyt putkesta läpi. Muuten ei valittamista, lupaavalta näyttää!

Tara meni ensimmäisenä mölliradan harjoituksena. Se meni vähän.. harakoille. Ohitti esteen huono ohjaukseni takia. Muuten meni hyvin, joskin muistaakseni A:n ensimmäisen kontaktin turhan vauhdikkaasti. Ei siitä sen enempää.
Ykkösradan otimme kuitenkin kisamielessä, ensimmäistä kertaa. Jännittävät tuli heti alkuun: hypyn jälkeen putki, jolta suoraan keinulle. Ensimmäistä kertaa keinu radalla! Ja hienosti meni: osasi hidastaa ja ottaa kontaktin ja odotti, että keinun pää pamahti maahan. Sitten tulikin hetimiten kepit. Ei olisi paljon paremmin voinut mennä! Osoitin oikean kohdan ja loput pujotteli täydellisesti ihan omin avuin. Pari hyppyä jossa toisella valssaus, A, putki, puomi. Sitten oli muuri, joka ei ongelmia aiheuttanut. Muurin jälkeen pussi, joka ei aiheuttanut ongelmaa, ei myöskään putken jälkeen esteelle meno, vaikka puomin pää siinä ovelasti houkutteli väärälle reitille. Loput esteet sujuivatkin kuin itsestään!

Tuloksena ykkösluokan voitto nollaradalla! Ajat ja muut yksityiskohdat saan myöhemmin netistä tuloslistasta.

Jetta kahmaisi ensimmäisistä möllikisoistaan voiton, valtavan isot onnittelut siitä!

Ei paljoa harmita, kun talossa on näin mahtavia koiria. ;)

5 kommenttia:

 1. Loistava homma! Olen very happy teidän puolesta!!

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon vielä täälläkin! :-) Ja videomateriaalia löytyy tosta tarasta ainaskin, jos oot kiinnostunu!

  VastaaPoista
 3. Viivi, mielelläni ottaisin videota vastaan! Säpöön voi laittaa maija_piippo@hotmail.com tai sitten mesellä tai millä tahansa itselleen sopivalla menetelmällä, mä taivun vaik mihin! :D

  VastaaPoista
 4. Hotmail ei oikein arvosta miun hoodee-tasosta videokuvaa, joten pittääpi kokeilla jotain muuta tekniikkaa... ://

  VastaaPoista
 5. Toki tikullakin voi vaihtaa, viimeistään seuraavien agien merkeissä. :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.