sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Pornaisten tokokoe


1v 4kk ja rapiat


Tättärää! Kotiuduimme Pornaisista, Kumpumäen hevostilan maneesista. Siellä starttailimme toisissa virallisissa tokoissamme, ja olisi sieltä kurjemmallakin tuloksella voinut tulla kotiin!

Alkuun pikkuneiti oli kisapaikalla levoton ja haukkui, mutta tottui sitten pienen treenauksen yhteydessä. Ja jestas miten ihanaa, samoissa kisoissa oli Alma-belggari, ja siitäkös riemu ratkesi! Odottamista oli paljon, olimme toiseksi viimeisiä, ja aina välillä piti pallon avulla pitää pientä riemua yllä, että jaksoi odottaa. Olen kuitenkin niiiiiiiiiiiin tyytyväinen Kidan käyttäytymisestä. Sitä ei stressannut, töpö heilui ja sillä oli selvästi kivaa! Itseasiassa virheet radallakin tuli liiallisesta hassutuksesta, ei ahdistuksesta.

Tuomarina toimi Harri Laisi.

Luoksepäästävyys 10 - Miinuksena kyllä, että Kida hieman urisi tuomarin kosketellessa. Ei vihaisesti tai uhkaavasti, ennemminkin epävarmasti, eikä tuomari siksi rokottanut. Kysyi onko normaalia ja ilmoitin, että tuo aristelee miehiä, vaikka olemme näyttelyissä yrittäneet parantaa. Kehotti vain treenaamaan paljon. Paloasemalle!
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 9 - Maneesin hajut kummasti kiinnostivat..
Seuraaminen taluttimetta 7½ - ...ja sen kyllä huomasi! Vaan onneksi kulki kuitenkin mukana eikä jäänyt omiaan pläräämään. Muutaman kerran teki jotain ihme pyörähdyksiä ympärilläni, mutta mieluummin tuo kuin kyyryily ja ympärilleen pelokkaasti pälyileminen.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Luoksetulo 9,5
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutus 10

181,5p/200p. ALO1

Tuomarin kommentit olivat kivoja. Totesi, että hyvin koulutettu koira, sillä vaikka hajut ja uusi ympäristö selvästi kiinnostivat paljon, pysyi kokoajan liikkeessä mukana eikä lähtenyt omille reiteilleen/jäänyt taakseni löntystämään. Kuulemma löytyy paljon huonomminkin kulkevia koiria tästä kisasta. :-D Totesi myös, että oli hitaanlainen luultavasti jännityksen takia (pari kertaa jouduin antamaan kaksoiskäskyn sivulletulossa), mutta tämän luulisi paranevan kunhan rutiini kisoihin tulee.

Seuraavan kerran starttaamme 19.2 ALO:ssa Sysmässä, apuaaaaa.

Seuruissa Kida teki ihan ihme pupuloikkia eteeni ja muuta höpsötystä, jotka alensivat pisteitä etenkin vapaassa seuruussa. Mutta juoksupätkillä seuraaminen oli ensiluokkaista!

Videota tulee kisoista kunhan saa vähän movie makeria käyteltyä.

4 kommenttia:

 1. Hei, millasen vaikutelman sait tuomarista?
  Se olis meinaan renkomäen kokeessa 19.3!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava tuomari oli, varmasti menen uudestaan hänen katseensa alle. ;-)

  VastaaPoista
 3. Almalta terveisiä... me ei päästy uudestaan Pornaisiin eikä Sysmäänkään kun neiti päätti aloittaa juoksut, mutta uusia kisoja on jo katseltu...

  VastaaPoista
 4. Harmi, että juoksut tulivat ja estivät! Uusia kisoja katsellessa ;)

  VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.