keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Tietoisku part 3

Kyllä mää vielä tästä urakasta selviydyn!
....

Luoksetulo: Yleensä koirille erittäin hauska temppu, koska tässä saa juosta! Kida ei ollut poikkeus. Aloitin aika lyhyestä matkasta, odotin, että koira istuu rauhassa maltillisesti ennen käskyn antamista. Ja käskyllä suorastaan innostin koiraa pinkomaan luokseni! Kirkkaalla äänellä SIVUSIVUSIVU ja koira oppii, että jes, tässä saa ja pitää juosta kovaa emännän luokse! Namikäsi oli odottamassa saapuvaa koiraa, mutta Kida keksi nopeasti, että luoksetulossa tullaan sivuun, sillä peruskäsky on vahva. Sivulletulo on aina ollut aika helppo juttu tälle neidille. Namikäsi avusti, ettei koira menisi vinoon vaan hakeutuu heti oikeaan kohtaan. Vain oikeasta asennosta olen palkinnut. Nyt Kidassa on tosin niin paljon vauhtia, että se "hyppäsi" paikalleen perusasentoon, ja olen opettanut sen luoksetulossa kiertämään takaani paikalleen. Ehkä seuraavissa kisoissa tätä emme vielä kokeile, sillä tämä on työn alla, pienet käsiavut vaatii vielä. Käskysana on eri kuin perus sivulletulossa.

Estehyppy: Kida oivalsi itseasiassa aika itsenäisesti estehypyn idean. Kuitenkin, opetin sen rauhassa, läheltä estettä. Vasemman käden namiapu ohjasti koiran hyppäämään esteen ylitse, ja kun koira loikkasi, namikäsi imutti koiran kääntymään estettä kohden. Tästä naksautus ja palkka. Kun temppu oli tehty, pyysin koiran kiertämään esteen uuden kokeilun aloittamiseksi, en koskaan hypyttänyt sitä takaisin luokseni. Tätä treenasimme alkuun, se kun meni päähän, seurasi tätä "odota" käsky. Kida tietää käskyn tarkoittavan paikallaoloa, ja käskyn avulla jaksoi odottaa, kun kävelin sen luokse ja annoin luvan perusasentoon. Kun homma alkoi tuntua tutulta, saattoi odota-käskyn odottaa pois, sillä Kida osasi yhdistää, että seisominen kohti estettä --> paikallaan, koska kohta emäntä kävelee sivulleni, eikä minulla ole lupaa mennä vastaan.

JES! Jos joku keksii lisää tällaisia päivityksiä jostain aiheesta, kertokoon kovaan ääneen!

2 kommenttia:

  1. Mie kuulostan varmaan ihan hirveältä koiranomistajalta kun hyppyä opeteltaessa ensimmäisenä tyyliin työnsin piskin maahan laitetun rimanpätkän kun se olevinaan pelkäsi kuollakseen :'DD
    Tosin joo, miten koira parhaiten oppii! Minttu onkin aina ollut sellainen unelmakoira että kerran kun shokkihoitaa niin seuraavalla kerralla se osaa asian täydellisesti 8D

    VastaaPoista
  2. No siis niinhän se menee, että kukin taplaa tyylillään ja tavalla, minkä koiralle näkee parhaaksi. :'D Kidan on aina tuntunut olevan puoli askelta mua edellä uusissakin jutuissa, niin koulutus ollut kyllä supermahtavaa!

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.