sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Tokon pauloissa


Rankkojen treenien hullut loppuhuvitukset!


Oltiin kivalla tiimillä tokoa treenaamassa! Sää oli mitä mahtavin ja kenttä mukavan aurattu, niin paremmin kuin hyvin passasi koirien kanssa puuhastella! Minun ja Kidan lisäksi paimenenergiaa oli nostattamassa Johanna Jetan kanssa ja Niina Maisan, mutta myös toisen ryhmän edustaja oli paikalla, nimittäin Riesu kääpiösnautseri Erikan kanssa. Otimme toki valokuviakin todisteeksi, ettei mene ihan sanahelinäksi tämä päivitys.

Alkuun pikkupaimenta kiinnosti kaikki muu kuin treenaaminen, kavereiden kanssa olisi ollut paljon hauskempi rellestää. Kuitenkin neiti saatiin ruotiin ja työnteko saattoi alkaa. Oli ihan kiva. Huomio herpaantui useasti, mutta siitä en yllättynyt, kun on niin ihanaiset kaverit ympärillä treenaamassa. Sain kuitenkin mahtavaa seuruupätkää, ennenkaikkea juostessa kontakti on niin hyvää, että oksat pois. Käännökset ja täyskäännökset ihan jees, tosin huomasin, että täyskäännöksessä voisi tulla lähempänä. Pitänee vähän imuttaa joku treenikerta.

Ennen seuruuta otettiin muuten paikkamakuu paimenten kesken. Hyvin kesti, vaikka Jetta lähti kesken kaiken ja muutenkin koiria käytiin palkkailemassa eri tahtiin. Toisella kerralla Niina juoksenteli ympäriinsä, eikä silti lähtenyt liikenteeseen. Kolmannella harjoituksella neiti pinkaisi liikenteeseen muistaakseni Jetan luokse, mutta muutoin oli kyllä priimaa. Kymppiliike.

Siis pitäähän jossain kohti tehdä muutama ei-toivottu liike!

Treenattiin myös ruutua, mikä oli aika kiva yllätys. Niina toi pyynnöstäni neljä kartiota, ja namialustalla lähetin koiraa muutaman kerran ruutuun, jotta idea muistui päähän. Ei kyllä epäillyt yhtään, kipitti hienosti ruutuun alustan luo "ruutu"-käskyn saatuaan. Sitten otin muutaman kerran loppuun kauko-ohjausta, eli pyysin menemään maahan ruudun keskelle. Alkuun tuli liian eteen, mutta siirsin namialustaa taaemmas ja makuukohta osuikin ruudun keskikohdille.


Myös kapulan kanssa otettiin vähän noutoa. Alkuun ihan vain kapulan pitämisen vahvistamista, naksautin kun otti kapulan suuhun. Hyvin osaa ottaa sen, mutta vielä lisää pitää vahvistaa, koska kun ojennan käteni ottaakseni kapulan, pudottaa neiti sen automaattisesti. Pari kertaa onnistuin ottamaan kapulasta kiinni ja sanomaan irti, ennenkuin neiti päätti omin avuin sen päästää. Kehuin ja palkkasin tästä vuolaasti.

Osaa aika kivasti tulla perusasentoon kapula suussa, eteen pitää harjoitella kovasti. Ylipäänsä olen jättänyt eteentulon aika vähälle huomiolle.. asia pitää korjata. Hakee kyllä hienosti kapulan, odottaa kun heitän sen ja hae-käskystä kirmaa noutopuuhiin.

Kida sanoo kovan sanan Maisalle.


Kun treenit olivat ohitse, koirat vähän juoksentelivat itsekseen. Ja koska sää oli mahtava, piti kuvia räpsiä oikein urakalla! Paikalla ollut iso lumikasa antoi vielä mainiot kulissit muutamalle talviselle posetukselle! Kameran kantaja haluaa kyllä hommata itselleen synttärilahjaksi valovoimaisen putken, niin kaikki kuvat ei näyttäisi niin hämyisiltä vaan valot pääsisivät oikeuksiinsa!


2 kommenttia:

  1. Nätti kida ja nätti ilma! Eilen oli kyllä hieno päivä!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Todellakin, tuollaisia päiviä lisää kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.