keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Tokoiltiin vähän


Olipa kerran hyvin kylmä iltapäivä. Pakkanen paukkui kahdessakymmenessä asteessa, mutta päivä oli kauniin aurinkoinen ja suorastaan kutsui ulkoilemaan. Niimpä kaksi naista, joista toisen hevosenesittely peruuntui, suuntasi koirat mukanaan tyhjälle koulun parkkipaikalle kokeilemaan, kuinka heidän rahkeensa kylmässä kelissä ja koirien keskittyminen onnistuisivat tokotehtävien muodossa. Kauniin päivän kunniaksi mukana oli myös kamera, jolla saatiin todistusaineistoa, että kyllä täällä töitäkin tehdään!

Kidassa oli energiaa. Intoa, vipinää, halua. Seuraamiset meinasi mennä alkuun pipariksi, kun halusi edistää, vähän näykätä ja vain pitää hauskaa. Tasaantui siitä sitten ja toimi kivasti. Noutoakin tehtiin, aika riehakkaasti tuo vielä juoksee kapulan luokse ja näyttää siltä, kuin seuraavaksi heittäisi sen maata kiertävälle radalle. Osaa kuitenkin tulla jo sivulle kapulan kanssa (ja herranjumala, tuo on ihan itsenäisesti oppinut kiertämään takaani, olen aina pyytänyt suoraan!) Olen vielä palkkaillut kapulan pitämisestä, sitten voisi alkaa opettamaan, että kapulaa pidetään suussa vaikka tuonkin käteni lähemmäs sitä kohden..
Luoksetulo on aika hyvässä mallissa! Oppinut selän takaa kiertämisen mainiosti. Täyskäännöksessä saisi tulla lähempänä, pitänee tehostaa.

Tarankin kanssa tein vähän, jotta vakavan videon päätteeksi saataisiin hupinumero. Tara nyt on.. Tara. Tykkää paljon, muttei osaa mitään. Venkuttamisen ja pyörittelyn päätteeksi saatiin pari kivaa perusasentoa, ehkä askel oikein seuraamista ja yksi onnistunut luoksetulo, joka ei päätynyt videolle. Pääasia, että koiralla on kivaa! Olen tehnyt vedon, että jos Johanna menee Jetan kanssa virallisiin tässä tämän kevään/kesän puolella, minä menen möllitokoihin Taran kanssa, niin varmuuden vuoksi jos sitä vähän yrittäisi asioita opettaa................

Kauaa ei pakkasessa voinut olla, kun parempi puoliskoni alkoi valitella kylmästä ja toki koirien varpaatkin palelivat. Kerrankin minä olin se, kenellä oli parhaiten päällä! Tai sitten viisi päivää jatkunut pieni ylilämpö pitää huolen, etten palele ulkona niin herkästi..

4 kommenttia:

 1. Hatunnosto urheille tokoilijoille!
  Jahka nämä kelit vähän lauhtuisi, niin olisiko lenkki paikallaan?

  VastaaPoista
 2. Kuullostaa suunnitelmalta! Lauhtumisia odotellessa siis!

  VastaaPoista
 3. Voi kun Taralla oli hauskaa :---D Kida keskittyy ihanasti kun se vähän malttaa ;)

  VastaaPoista
 4. Tara mussukka ihanainen! Se on niiiiin iloinen pikku murmeli <3 <3 <3

  VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.