lauantai 19. helmikuuta 2011

Tokokoe Sysmässä ei jättänyt kylmäksi!

... paitsi jos meni ulos. Onneksi tokokoe pidettiin sisähallissa!
Starttasimme puoli kahdeksalta aamulla kotosalta, kun äitini ja siskoni hakivat meidät. Koko poppoo suuntasi Sysmään Päijänne Areenalle tokokisojen merkeissä. Luokka oli taas ALO, tuomarina toimi Markku Santamäki.

Kidaa selvästi jännitti hallitila, vaikka ajattelin sen olevan ihan rauhallinen maneesikokeen jälkeen. Sählykentän matalat aidat kummaksuttivat, ja toki paineita aiheutti myös suurempi, tuttu yleisö ja ihana kaveri Maisa, joka myös oli huudeilla! Kaikenkaikkiaan olen kokeeseen hyvin tyytyväinen, tuomari oli tiukka ja perusteellinen, puhui paljon ja ennenkaikkea anmtoi paljon hyviä vinkkejä ja palautetta! Tietääpähän mitä harjoitella taas!

Luoksepäästävyys 10 - MAHTAVA! Istua killitti, vaikka itseäni jännitti, Kida oli jotenkin niin poissaoleva. Ei pitänyt ääntäkään, istui rauhassa ja antoi tuomarin silittää, taputtaa ja jutustella.
Paikkamakuu 8 - FAIL! Varmin liike, jonka pilasin itse omalla jännitykselläni. Annoin aivan liian rauhallisen käskyn, eikä koira mennyt maahan kuin vasta kaksoiskäskyllä. Itse makuu oli oikein hienoa, oli rauhassa aloillaan ja sivulle nousi vasta käskyn saatuaan (joskin hieman liian hitaasti..)
Seuraaminen kytkettynä 8 - Parempaa kuin aiemmassa kokeessa, mutta huomio herpaantui välillä. Tuomari kehui kuitenkin, että otti hänen mielestään juuri sopivasti kontaktia, on hallinnassa ja näyttää hyvältä. Kuitenkin neiti on keksinyt erittäin typerän tavan, että kesken seuruun ei voi pysähtyä. Se heittäytyi eteeni odottaen palkkiota, vispasi töpöään, mutta kun en reagoinut mitenkään (seisoin hiljaa aloillani) niin neiti hakeutuikin itse perusasentoon. Nyt alkaa tiukka harjoitus tämän kanssa!
Seuraaminen taluttimetta 8 - Aika lailla samat kuin edellisessä. Nyt tosin katseli laitoja enemmän ja kontakti rakoili liiaksi.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - Ei valittamista, oli kivakivakiva.
Luoksetulo 9 - Olen kovasti opettanut Kidaa hakeutumaan perusasentoon tässä kiertämällä minut, mutta temppu ei ole vielä kovin varma. Ilmeisesti piste meni pois hieman hitaan paikan hakemisen takia. Lisää treeniä ja tehtävän vahvistamista.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 - EIII... Liian laimeasti annoin taas käskyn, ja koira otti monta askelta ennenkuin seisahtui paikoilleen. Niina räkätti tuskaisille irvistyksilleni, kun tajusin mokan kuultuani Kidan epäröivät askeleet pahvilattiaa vasten.
Estehyppy 10 - Tättädää! Oli ehkä parhain liike.
Kokonaisvaikutus 9 - Kuulemma hyvin koulutettu, ohjaajan kanssa hyvin toimiva koira ja lupaavakin vielä!

172p. ALO1

Pakko myöntää, että harmitti vietävästi kun tajusin, että jos paikkamakuu olisi onnistunut yhtä hyvin kuin aina (eli 10 arvoisesti), niin olisimme sijoittuneet koko kisan toisiksi! : D No, aina ei voi voittaa.. ehkä ensi kerralla?

Laitan videomateriaalia kunhan ne saadaan koneelle ja nettiin asti!

7 kommenttia:

 1. Super!
  Nyt vaan sitä viimeistä metsästämään ;D

  VastaaPoista
 2. Tosi hienosti meni teidän kisa! Ja tosiaan sun ilme oli kyllä niin huippu siinä seisominen seur. yteydessä =D

  VastaaPoista
 3. Kida ja sinä ootte vaan niin parhaat!!!

  VastaaPoista
 4. Onnevaonneva ! Myö täälä ootellaa videota niin voin sitten näyttää sen Leeville opetusvideona, että miten ne asiat kuulupi oikeesti tehä. :-)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikki! Ei kannata, huonoja asioita oppii noilta videoilta :'D

  VastaaPoista
 6. Mie en usko, että Lemps voi enää huonommin oppia tai osata, joten mikä tahansa on parannusta :--D

  VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.