sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

No kaikkihan tietää kukkaset ja kimalaiset!

Voi jestas tätä menoa kotona! Nyt jo rauhoittunut hieman, mutta taivahan vallat mikä sutina ja tutina oli täällä vielä muutama päivä takaperin.
Jetta ♥ Kida
Jetalla on tärppipäivät parhaillaan, ja yhden juokseminen on saanut australialaisenkin hormoonit villiintymään. Aluksi oli viatonta leikkimistä, Kida vähän kupsutti Jetan kaulusta, mutta tilanne riistäytyi käsistä kun Jetta miestä vailla alkoi tarjoilla itseään. Onneksi mitään nylkytystä ei ole, mutta kyllä tuo Kida välillä selkäänkin kiepsahti. Hirveä läähätys ja stressi, ja neidit on pitänyt erottaa toisistaan. Nyt on leikitty normaalisti ulkona (joskin viimeksi eilen iltalenkillä huomasin, että Jetan takapää toivoisi leikeiltä vähän muuta kuin vain tavanomaista painimista..), ja sisällä jos tilanne alkaa muuttua kiihkeäksi, kielto ja mahdollinen erotus hetkeksi. Surkuhupaisaa.

Kuvan räpsäisi tänään Johanna!


Omistajatäti alkaa pikku hiljaa yrittää paikata hevosen jättämää aukkoa sydämessään. Ketään ei olla korvaamassa, mutta hevoselon pitää jatkua. Mikäli kaikki menee hyvin, alan vuokraamaan erästä torinhevosruunaa nimeltä Deemon EST. Tämä osaava ja energinen hevonen alkaa opettamaan minua lisää ratsastuksen saloissa valmennusten ja tavoitteellisemman ratsastuksen keinoin, unohtamatta tietenkään rentoja maastoiluja ja aivojen nollaamista välillä. Saa nähdä, mitä tästä tulee, mutta jos tilanne kehittyy hyvään suuntaan, päivityksiä luvassa myös herrasta jahka tutustumme paremmin.

Hikinen parivaljakko koeratsastuksen jälkeen!

Tokoiltiin me koirienkin kanssa. Ylläri jälleen. Oli kyllä niin liukas pohja, että hieman heikoille jäi. Vähän seuruuttelin, tai lähinnä naksauttelin hyvästä kontaktista ja käännöksistä. Tosi hyvin paranee taas kontakti, kun ottaa välillä tällaista lyhyttä intensiivistä harjoittelua naksuttimen ja nakin kera. Luoksetuloon halusin lisää vauhtia, ja innostamisella sekä pallopalkalla sitä sainkin. AVOn luoksetuloa ei nyt treenattukaan pohjan takia.

Aivan, ja otin alkuun perusasentoa, pallopalkan lumoissa kun otti alkuun ihan vinoon tai meni mihin sattui. Takapään käyttöä otettiin ja ihan kivasti tuon pylly keinuu. Notkea Kadetti.

Eteentulo onnistuu hyvin pienellä käsiavulla, nyt pitäisi sitä alkaa ottamaan pois. Kyllä on mennyt tehtävä niin hyvin päähän, että Kidan läheisyys on välillä melkoisen.. no, läheistä. Lähemmäs tuo ei enää pääsisikään. Kapulaa pitää suussa hyvin, mutta edessä vielä vähän haparoiden - vapautuksen jälkeen meinaa hypähtää taaksepäin. Tätä kuitenkin harjoiteltiin naksuttimella, ja nyt homma saa kypsyä vähän aikaa päänupissa.

Tara oli Tara. Taas. Vähän sivulletuloa (tai siis vinoontuloa nakin lumoissa) ja seuruutusta (nakinhapuilua vinossa). Taran kanssa ei oteta turhia paineita, pidetään vaan hauskaa. Liikkeestä maahanmeno on itseasiassa ihmeen hyvä, kun otan pari kertaa maahanmenoharjoituksen itse pääsuoritusta ja sanon käskyn tarpeeksi tiukasti. Sinnehän se jää nököttämään, ja odottaa, että pääsen sivulle. Hitaasti nousee, kun ei tuo sivu-käsky ole uponnut pienen noutajan pääkoppahan. Mutta koiratanssissa me voitaisiin olla mainioita, ainakin pujottelut ja kaikenmaailman kierimiset sujuvat niin pienillä avuilla.

Miten söpönöpö öinen kesäkuva parin vuoden takaa! Kesä, tule jo!!


Ja vielä infoa: Kupla-käärme on ollut kateissa jo pitkään, eikä sen kohtalosta ole tietoa. Joko se on a) erittäin hyvin maastoutunut kämpän koloseen, b) painunut putkistoa pitkin ilahduttamaan naapurustoa, c) hukkunut hurjaan tsunamiin viemäriverkostossa tai d) jäänyt talossa vaanivien ahnaiden petojen saaliiksi. Tilannetta seurataan.

2 kommenttia:

  1. APUA! Onneks Kupla ei ole mikään iso Python... muuten en tulis lähellekkään mukkulaa =D

    VastaaPoista
  2. Kida eiii lopeta Mintun pettäminen siellä! :((( Minttu on sentään uskollinen 4ever ja silleen.

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.