tiistai 29. maaliskuuta 2011

Nyt jo vähän siipiä kokeiltiin

Uaah. Paljon, paljon, paljon parempi fiilis jäi agilitystä tänään. Lyhyt kertaus siitä, yksityiskohtaista en nyt jaksa. Olin itse rennompi, koirat olivat rennompia, ohjaajasta tykkäsin n. tuhat kertaa enemmän ja tehtävät olivat lyhyempiä. En kaipaa hurjan hurjia ratoja vielä heti tauon päätteeksi, vaan on kiva aloitella rauhassa, parantaa virettä ja ohjausta ja sitten taas täyteen työhön.

Tara oli innokas, mutta pysyi turkissaan. Kierrot sujuivat paljon paremmin, kun sain palautetta ja neuvoja ohjaamiseen. Musta putki aiheutti ongelmia, ilmeisesti otti jostain minun kehonkielestä signaaleja ja meinasi aina kääntyä putken suulta pois. Muilla putkilla ei ongelmaa.
Valssit menivät mainiosti! Takaakierrotkin olivat paljon parempia kuin viimeksi.
A:lla oli niiiin paljon intoa, että kontakti meinasi jäädä. Parannettiin sitä, ja lopputulos jees. Kepeillä ei malttanut yhtään, ihan imuttamalla peruutin läpi, alkoi vaan ottaa kontaktia ja ryysätä läpi. Hyvin kyllä ohjaaja osasi lukea koiraa ja heti tajusi, minkälainen tapaus tuo on luonteeltaan ja taipumuksiltaan!

Kida oli tosi kiva. Lämppäsin vähän tokoilemalla maneesin ulkopuolella. Alkuun vähän hiipuili ympäriinsä, mutta kun työn makuun päästiin, oli LOISTAVA. Irtoaa hyvin, ottaa hyvin ohjauksen vastaan. Herkkä kehon antamille signaaleille. Kuuliainen ja kiva! Otettiin kiertoa, putkea, valssit, eikä mitään moitittavaa. Minun ohjausta korjailtiin ja kun sain kehonkielen kuntoon, oli meno tosi kaunista pikkuneidiltä. A oli pelottava, oli unohtunut tykkänään ja se piti suorastaan työntää yli.. Yhden kerran meni sitten itse, ja positiiviseen muistikuvaan jätettiin. Kepit otettiin imutellen, kun niitä ei ole paljon tehty, ja erittäin näppärästi meni.

Molempia koiria kehuttiin todella taitaviksi ja nopeiksi, ja kuulemma minäkään en ihan surkea ole. :-D Kokemuksen puutetta vaan ilmassa, klun homma rutinoituu niin loistamme varmasti. Jäi hyvä maku suuhun ja fiilis, että toivoa on! Jjjjjjeee!

2 kommenttia:

  1. 21.5 on Lieksassa kisat ja 5.6 Joensuussa ;) Ihan niinku pentujen tsekkailua silmällä pitäen...

    Sit 22.5 on mätsärit, 10.5 möllitoko, 17.5 mätsärit, 29.5 jopa tokokoe :---D
    Hyöty irti niinq!

    VastaaPoista
  2. Jei hienoa että on alkanut agi sujumaan! Olis kiva vuokrata sitä hallia joskus porukalla uudestaankin jos kiinnostaa? :-)

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.