torstai 3. maaliskuuta 2011

Väh väh viuuuuu väh!

Paskalla kouluttajalla on paska koira, vai miten se meni. Toivottavasti ei noin. Ärsyttää ja pahasti, tunnen itseni epäonnistujaksi!

Kyllähän minä olen tiennyt, että Kidalla on nyt jokin valtava ongelma malttamisen kanssa. Uloslähtö on pelkkää ininää, joskin naksuttimella ja palkkaamisella sitä on saatu paranemaan. Iltapäivän lenkille lähtiessä koira on ärsyttävimmillään, kun taas aamulla selvästi rauhallisempi ja asiallisempi.

No, Johanna antoi minulle uuden syyn hakata päätä seinään ja kysyä itseltäni, mitä olen tehnyt väärin, missä vika. Yksinjääminen on Kidalle sula mahdottomuus. Se pitää älämölön päälle heti, kun jää koirakavereista eroon. Kiukuspäissäni tilasinkin sitruunapannan, joka minun on pitänyt hankkia jo hyvän aikaa sitten. Oikeasti halusin sen, koska Kida on keksinyt, että summerin soidessa voi pistää haukkumasession pystyyn, mutta nytpä pantaa voi käyttää yksinoloharjoituksissakin. Alkaa armoton koulutus Kidalle, että sen on muistettava taas, että ilman koiralaumaakin voi olla. Lyhyet harjoitukset tehty, että pistetään eri huoneeseen muista (haukkuu ja vinkuu hetken, sitten hiljenee. Kun on ollut hetken hiiren hiljaa ja rauhassa, palkka ja vapautus), ja tänään aion jättää sen yksinään kauppareissunkin ajaksi.

Ei pitäisi ottaa näin itseensä, kun ongelma on näin pieni. Monilla on paljon valtavampia ongelmia koiriensa kanssa esim. hihnakäyttäytymisen tai autoiluolemisen kanssa, minulla on vain tämä. Kida on sosiaalistunut hyvin, se tulee toimeen vieraiden kanssa, se ei käyttäydy sikamaisesti, tottelee ohjeet, sen kanssa voi mennä mihin vain ja se kulkee vapaana vilkkaillakin alueilla. Pitäisi olla ylpeä, mutta silti pikku ongelma tuntuu maailmaa murskaavalta.

Ehkä omistajalla on liikaa patoutunutta stressiä päässään... Onneksi Tara sentään on ihana, vaikkakin kovakalloinen ja jääräpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.