keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Emänne alkaa taipua agsan tahtiin!

Noniin, kyllä se tauon ajan nukkunut agiohjaaja kai pikku hiljaa alkaa heräillä hyvän ohjaajan opastamana. Taran kanssa kaikki ohjauskäännökset oli vielä vähän hakevaa, sillä väännän kroppaani yhö ihan epäloogisesti. Helpointa olisi vaan ohjata koiran puoleisella kädellä, mutta tämä tyttö meinaa automaattisesti iskeä itsensä solmuun ja hyvään sellaiseen. Kidan kanssa opitut asiat menivät kuitenkin päähän, ja ohjaus tuntui paljon helpommalta.

Tara oli kyllä mainio. Puhuttiin ohjaajan kanssa, että Taran kanssa on hyvä näin alkuun tehdä lyhyitä harjoituksia pitkän radan sijaan, jolloin se joutuu keskittymään enemmän ja ylikierroksille joutumisen riski pienenee paljon. Alkuun tuo komensikin ja tohotti, mutta loppua kohden huomasi, miten hienosti kanavoi energiansa tekemiseen ja koko olemus muuttui rennommaksi. Kävin mm. palkkailemassa, kun odotti rentona lähtölupaa: pieni meteli on kuulemma ok, sillä neiti purkaa kasaantuvaa energisyyttä, mutta olemuksen pitää silti olla rauhallinen. Käännöksiä, paljon valsseja, takaaleikkauksia. Kun sain kehoni kuriin, meni erittäin näpsäkästi ja hienosti! Este-ja putkiohjauskuvioita oli muutamaa erilaista laatua, mutten jaksa nyt tehdä havainnoillistavaa kuvaa niistä, näätte kuvioita muutamassa videonpätkässä, jotka Kidasta otettiin. Tarasta ei materiaalia ole, kun kuvaaja keskittyi juoruamiseen. ;-)
Erittäin ylpeä olen Taran takaakierrosta suht hankalassa kulmassa (este suorassa linjassa putkelta, kertaakaan ei juossut suoraan esteelle vaan sain ohjattua kiertoon) ja ennenkaikkea putkeenmenosta pimeään kulmaan.


Kolmosen putki oli vielä musta. Minun ei tarvinnut ohjata koira kuin ekalta putkelta esteelle ja antaa suullinen putki-käsky. Jäin itse siis esteen (ja samalla mustan putken) taakse. Täydellisen hienosti koira hakeutui putkesta sisään ja sai mahtavan lelupalkan putken suulla!

Keinua mentiin hihnalla, kun se on ollut vähän epävakaa. Oli erittäin kiva, ei jännittänyt juurikaan ja otti kontaktit hyvin nakkipalkalla. Tätä vahvistetaan nyt hihnalla, ettei tule uudestaan takapakkia. Kepit otettiin peruutuksella, koska Taralla on ärsyttävä tapa ottaa kontaktia kepeillä, kun kyseessä on niiiiiin tylsä este. Pussi meni hyvin, ensin vähän hitaasti möyrien ja ulospääsyä etsien, pallopalkalla lopulta sujahti hienosti läpi!

---

Kidan kanssa samoja kuvioita viimeisenä. Hypyt yhä puolikkaana. Hyvä työskentelyinto oli ja neiti toimi erittäin hienosti. Tässä oppi, miten paljon Kida katsoo kehonkieltä ohjauksessa! Heti jos itselläni tuli hidas liikkuminen, tuli Kidan kaarroksista tosi suuret. Kun sain oman kroppani hallintaan ja näytettyä ajoissa koiralle, minne ollaan menossa, tuli käännöksistä tiukempia ja varmempia, vaikka kyseessä onkin vielä aloitteleva koira.

Kidakin teki erittäin hyvän siirtymisen pimeään putkeen, ja muutenkin ennenkaikkea tuon irtoaminen on ensiluokkaista. Kuitenkaan ei irtoile omille teilleen tai tee omia rataratkaisuja, vaan nimenomaan käskyn voi antaa kaukaakin ja kun osaa käyttää kehoaan oikein, irtoaa esim. putkille erittäin hyvin. Ei mene ylikierroksille, vaan osaa keskittyä tulevaan koitokseen, palautuu tehtävistä nopeasti ja esim. vuoroaan osaa odotella ensiluokkaisesti saatuaan ensin purkaa autossa kerääntynyttä energiaa kävellen.

Keinu hihnan kanssa, ei arastellut vaan toimi erittäin kivasti. Pussi oli ensiksi jännä, se oli unohdettu, mutta kun pari kertaa oli pussin suuta vähän nostettu, pujahti viimeisen kerran kuin vanha tekijä ilman mitään apuja.

Videomateriaali!
..parin virheen kera. Kirjoitusvirhe lopussa ja päivämäärähän oli 5.4. Hehe.Katsoa videon voit myös täältä.

Loppuun vielä eilen napsaistuja keväisiä kuvasia! Nakupelle posettaa


 Mitkä vieterit?


 Bikinimalli 1v 6kk Hangessa on keväisin hankala tarpoa!
 Tolleri täyttääkin kohta 5v!

3 kommenttia:

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.